Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 26. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti juht kehakeelt ei jälgi 

Eesti juhid küll usuvad, et inimese kehakeel võib partneri või töötaja kohta nii mõndagi paljastada, ent teadlikult taolisi ilminguid ei jälgita ega raamatust selle kohta nippe juurde ei õpita.

Restorani Vapiano juhataja Tarvo Jaansoo sõnul ta oma töös otseselt kehakeelt ei jälgi. "Ma ei ole seda ka põhjalikumalt uurinud, et oleks teadmisi, millele tugineda," sõnas ta. Jaansoo lisab, et inimesed tulevad restorani nende juurde sööma ning söömisest saadav emotsioon on kohe kõigile näha.

Mis puudutab äri tegemisel sõlmitavaid lepingud, on need restoraniäris pikaajalised. "Ja suurte lepingute sõlmimisel osalevad juristid, seal võib kasvõi rattaga sõita, aga mingi hämamine tehtavaid otsuseid ei mõjuta," usub ta.

Väiketarnijate puhul on Jaansoo hinnangul samuti kohe näha, kas pakutavad õunad on head või mitte, ka selles vallas pole kehakeelega midagi peale hakata. 

"Eks kehakeel mingil määral muidugi midagi inimese kohta näitab," möönab samas Jaansoo. Kõik teavad, et kui on ristatud käed, on tegu kinnisusega ja ka inimese familiaarsus kumab tema olemusest kohe läbi. "Eks inimese loomus sageli peegeldubki just tema käitumises," usub ta.

Jaansoo hinnangul on juhid keskmisest paremad inimesetundjad. "Sellega on vaja tegeleda,“ leiab ta. "Kui puutud kokku väga paljude inimestega, tekib ka nende lugemisoskus." Viimane aga kulub alati ära ning eriti hästi peab seda suutma teha oma lähima töötajaskonna hindamisel. 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700