Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 27. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim toiduaine 2011 on Leiburi Saib

Eesti Toiduainetööstuse Liidu “Eesti Parim Toiduaine 2011” konkursi võitis Leiburi Saib. Parim toit tervisele on lihaveise toodete sari (Rakvere Lihakombinaat), parim mittealkohoolne jook päikesesmuuti (Kadarbiku Köögivili) ja parim alkohoolne jook Vana Tallinn Heritage (AS Liviko).

Autasud parimatele tootjatele anti üle viiendat korda toimunud Toiduainetööstuse Aastakonverentsil.   Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul näitab seitsmeteistkümnendat korda toimunud tootekonkurss, et isegi keerulises turuolukorras panusatavad Eesti toidutootjad järjest enam kvaliteetsete uudistoodete loomisesse. Sel aastal osales „Eesti Parima Toiduaine“ konkursil 43 toodet rohkem kui eelmisel aastal. „Meie ettevõtted suudavad vaatamata arengutele, kus tarbijate ostuotsuseid mõjutab aina rohkem hind, investeerida tootearendusse ja pakkuda inimestele head ja tervislikku kodumaist toitu,“ kommenteeris  Sirje Potisepp.

 

“Eesti Parima Toiduaine” konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad. Tootekonkursile esitati Eesti toidutootjate poolt 140 uut toodet 34 ettevõttelt.

 

Autasustati ka aasta edukaimaid Toiduliidu eksportivaid ettevõtteid, kellele anti üle „Toiduliidu Parim Eksportöör 2010“ auhinnad:

-  Suurima ekspordikäibega Toiduliidu ettevõte 2010 – Tere AS

-  Suurima ekspordi osakaaluga kogukäibest Toiduliidu ettevõte 2010 – AS Spratfil

-  Suurima ekspordimüügi osakaalu kasvuga kogukäibes Toiduliidu ettevõte 2010 – AS Santa Maria

-  Suurima rahalises vääringus ekspordikäibe kasvuga Toiduliidu ettevõte 2010 – Tere AS

Tootegruppide võidutooted, kellele omistati konkursi hõbemärgid, olid:

 

Eesti Parim Lihatoode 2011 - Ahjukael röstsibulaga küpsetuskarbis (AS Rakvere Lihakombinaat)

Eesti Parim Pagaritoode 2011 - Saib (AS Leibur)

Eesti Parim Kondiitritoode 2011 - Kalev Désirée täidisega šokolaadid (AS Kalev Chocolate Factory)

Eesti Parim Kaste 2011 - Sinepikaste (AS Salvest)

Eesti Parim Valmistoit 2011 - Suitsuribilihaga hernesupp (AS Salvest)

Eesti Parim Piimatoode 2011 - Köögi toorjuust (AS Maag Piimatööstus)

Eesti Parim Kalatoode 2011 - Tootesari BRIIS (DGM Shipping AS)

Piirkondlikul väike-ettevõtete konkursil anti välja pronksmärgid: parim toode Lõuna-Eesti väikeettevõttelt on Eesti müsli (Budget OÜ) ja parim toode Lääne-Eesti väikeettevõttelt“ on Karja porgandileib (Karja Pagariäri OÜ).

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700