13. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Thor: eelroog isu tõstmiseks

Kuigi ma ei ole ise “Thori” koomiksina lugenud, tundub mulle, et režissöör ja stsenaristid on koomiksitegelast kinolinale tuues suhtunud algmaterjali hoolimatute lihunikena.

"Thori” stsenaarium logiseb üsna mitmest otsast, osa vasturääkivustest ja segastest hetkedest saab selgemaks, kui originaalmaterjali kohta internetist uurida.

Näiteks ei tule filmist välja, miks saab robustsest ja verehimulisest jumalast ühe silmapilguga hooliv ja kaalutlev valitseja või kuidas on koomiksitegelasega seotud teadlane Donald Blake, kelle nimi käib läbi ühest stseenist.

Need ei ole muidugi ainsad küsimused, mis filmi vaadates tekkida võivad, ning just see panebki mõtisklema, kuivõrd peegeldab kinodes jooksev film koomiksi autorite tegelikke ideid.

Päris ajaraisk “Thor” ei ole. Kindlasti võib filmi soovitada neile fantaasiafilmide ja eriefektide asutajatele, kes soovivad aju natukeseks lihtsalt välja lülitada ja värvide virvarri nautida. Arvutikunstnikud on suutnud luua väga ilusaid ja muinasjutulisi maailmu.

Teiseks on tegijad üsna hästi hakkama saanud näitlejate valimisega. Chris Hemsworth on Thori osa jaoks kindlasti parim valik ja rõõmustab eriliselt ilusatest meestest lugu pidavaid naisvaatajaid; Anthony Hopkins Odinina mõjub soliidselt ja turvaliselt.

Veel jääb segaseks, miks oli tarvis film teha 3D-formaadis. Hea küll, see meelitab kinno rohkem noori vaatajaid ja lisab asjale sära, kuid mingit suurt lisaväärtust 3D “Thorile” tegelikult ei anna. Muidugi muinasjutumaailm ja kosmos näevad läbi 3D-prillide ilmselt põnevamad välja kui palja silmaga vaadatuna.

Ilmselt ongi “Thor” sobivaim fantaasiat armastavatele lastele, kes ei vaeva pead süžeeliini ja tegelaste omavaheliste suhete analüüsimisega. Ka täiskasvanud fantaasiafännid ei pea täielikult pettuma, kuna eriefektid on päris head.

Neile, kes jaksavad kinosaalis istudes ära vaadata lõputiitrid, antakse vihje, et “Thor” on tegelikult ainult sissejuhatus Marveli koomiksite järgmisele filmile.

Koomiksifännina jään seda ootama ja loodan, et pannil küpsev pearoog saab parem kui isu tekitamiseks pakutud eelroog.

“Thor ”

5/10

Kinodes alates 29. aprillist.

 

Autor: Urve Vilk, Liis Kängsepp ja Joosep Laik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700