16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas arvestada lepingu lõpetamisel etteteatamistähtaega?

Töölepingu lõpetamise etteteatamistähtaja arvestamisel tuleb lähtuda töösuhte kestusest etteteatamise hetkel.

Küsimus: Asusin tööle 17. mai 2010, sain tööandjalt töölepingu ülesütlemisavalduse 04.mail 2011, milles ta teatab, et soovib töölepingut minuga lõpetada 20.mail 2011.

Kuidas tööandja peab arvestama töölepingu lõpetamisele eelnevat etteteatamistähtaega, kas tööandja peab mulle ette teatama 15 kalendripäeva või 30 kalendripäeva?

Vastus: Töölepingu seaduse § 97 lõige 2 sätestab etteteatamistähtaja pikkused vastavalt töösuhte kestusele. Teie puhul jääb etteteatamistähtaeg perioodi, kus töösuhe on kestnud alla aasta ning töölepingu lõppedes on töösuhe kestnud üle aasta. 

Etteteatamistähtaja arvestamisel tuleb lähtuda töösuhte kestusest etteteatamise hetkel. Etteteatamise hetkel on Teie töösuhe kestnud alla aasta, siis võib tööandja erakorraliselt töölepingu üles öelda 15 kalendripäeva möödudes.

Autor: Urve Vilk, Heli Ojavee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700