Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 3. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinokülastuste arv tegi mullu 18 aasta rekordi 

Eestis oli eelmisel aastal 2,1 miljonit kinokülastust, mis on viimase 18 aasta rekord, teatas statistikaamet.

Viimati oli kinokülastuste arv suurem 1992. aastal, kui tehti 3,4 miljonit kinokülastust. Võrreldes 2009. aastaga oli mullu ligi 400 000 külastust rohkem.

Kinokülastuste arvu suurenemise üks põhjus on kinopileti hinna langemine viimastel aastatel, mille on põhjustanud uute kinode lisandumine ja konkurentsi elavnemine kinoturul.

Eelmisel aastal maksis kinopilet keskmiselt 3,6 eurot, mis on viimase üheksa aasta odavaim hind. 2009. aastaga võrreldes odavnes kinopilet 17%.

2010. aastal jooksis Eesti kinodes kokku 294 filmi, mis on vähem kui 2009. aastal, kui filmilevis oli 313 filmi, aga sellest hoolimata varasemate aastatega võrreldes kõrge näitaja. Aasta jooksul imporditi Eesti filmilevisse 174 filmi, mis on ligi poolsada filmi rohkem kui viimasel kümnendil keskmiselt.

Võrreldes 2009. aastaga imporditi 20 filmi enam. Üle poole Eesti kinodes näidatud filmidest olid endiselt pärit Ameerika Ühendriikidest. Filmilevis on suurenemas Euroopast pärit filmide arv, Mullu oli neid 95. Eesti filmide hulk on kinodes alates 2008. aastast järjest vähenenud, 2010. aastal sai kinos vaadata 14 Eesti filmi.

 

Mullu valmis Eestis kokku 14 täispikka filmi, millest 4 olid mängufilmid ja 10 dokumentaalfilmid. Lühifilme valmis kokku 115, neist 19 olid lühimängufilmid, 31 lühidokumentaalfilmid ja 5 lühianimafilmid. Lisaks neile valmis veel promo-, õppe ja muid lühifilme.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700