Rivo Sarapik • 13. juuni 2011
Jaga lugu:

Google kopeeris Facebookist nupu "Meeldib"

Google tõi hiljuti välja peaaegu klooni Facebookist tuntud nupust Meeldib, nimeks sellel „+1”.

See lubab märkida oma sõpradele, milliseid otsingutulemusi või veebilehti on kasutajad kasulikuks pidanud. Praegu on +1 kasutatav otsimootori inglisekeelsete tulemuste seas. Selleks et +1 hinnangut anda, on vajalik Google'i avalik profiil.

„Like”-nupu, mille tõstetud pöidlaga logo kaunistab paljusid veebilehti ja kutsub külastajaid avaldama hiireklõpsuga oma heakskiitu millelegi – uudisele, retseptile või fotole, lõi Bret Taylor 2007. aastal sotsiaalvõrgustikus FriendFeed, mille kaasasutajaks ta oli ja mille Facebook ostis 2009. aastal, kirjutab värske ajakiri Hei.

Tollal oli nupp vaid moodus, millega julgustada inimesi oma huvisid väljendama, kuid koos Facebooki pea 600 miljonilise kasutajaskonnaga muutub see võimsaks andmekogumisvahendiks.

„Like”-nupu taga peituv kood on kättesaadav igale saidile, kes seda oma lehtedele lisada tahab. Kui kasutaja on logitud Facebooki ja vajutab kusagil veebis „Like”-nuppu, jagatakse saiti kasutaja sõpradega Facebookis.

Jaga lugu:
Seotud lood
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Enimloetud
Laura Tahk
Laura TahkSekretar.ee toimetajaTel: 53 444 071laura@sekretar.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee