Autor: Rivo Sarapik • 15. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moodsad gladiaatori stiilis sandaalid jalale kahjulikud

Ameerika eksperdid tegid avalduse, et esmapilgul ohutuna näivad moodsad sandaalid ei olegi nii süütud – sageli tuleb selliste jalavarjude armastajatel pöörduda traumadega meedikute poole.

Nende lame tald võib põhjustada juba peale kahenädalalist kandmist tuima valu pahkluus, kuni selleni, et jalale toetumine on väga valulik, vahendas Naistemaailm. Sandaalide pideva kandmise tagajärjel saab kahjustada ahhilleuse kõõlus ehkki just see on inimese kõige tugevam kõõlus. Trauma süvenedes on tõenäoline, et hakkab arenema jalatalla fastsiit, mis annab märku valuga kanna piirkonnas.

Eksperdid soovitavad gladiaatori-stiilis sandaale igapäevaselt mitte kanda.

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700