Autor: Rivo Sarapik • 17. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taas saab Berliinis jooksuime Hailega joosta

Sel sügisel saab taas eestlastele populaarsel Berliini maratonil Etioopia jooksukuulsuse Haile Gebrselassie´ga koos maratoni läbida. Mees on seal kaks korda maratoni maailmarekordit uuendanud ja tuleb ka sel aastal taas sinna lippama.

"Mul on äärmiselt hea meel teatada, et lähen taas Berliini Maratonile jooksma. Ootan väga sealset suurepärast atmosfääri ja kiiret võistlust," teatas Gebrselassie täna Twitteris.

Maailma nobedaim maratonijooksja uuendas Berliinis maratoni maailmarekordit kahel korral - 2007. ja 2008. aastal. Kehtiv rekordiaeg on 2.03.59.

Viimasel aastal on mees vaevelnud vigastuste küüsis ning teatas mullu novembris pärast New Yorgi maratoni katkestamist üldse tippsportlasekarjääri lõpetamisest, kuid lükkas tolle emotsionaalse väljaütlemise mõni aeg hiljem ümber. "Treeningud lähevad hästi, valusid enam pole ja ootan põnevusega järgmist väljakutset," kommenteeris ta täna.

Berliini südalinnas septembri lõpus joostav jooksumaraton on Helsinki ja Stockholmi järel populaarsuselt kolmas välismaraton eestlastele. Võistlusel stardib ca 40 000 jooksjat kogu maailmast.

Sel aastal on registreerimine küll juba lõppenud, sest kohad on täis, kuid päev varem toimuvale rulluisumaratonile saab veel kirja panna. Samuti jõuab vahetult enne võistlust ka võistlusest loobujate numbreid pakkumisele.

Berliini jooksumaraton toimub 25. septembril.

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700