20. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas mitte üle pakkida?

Suvi reiside ja avastamist ootavate maadega ootavad. Puhkusele eelneval kiirel ajal kipub pakkimine viimasele minutile jääma. Kuidas nii reisile asjad kaasa võtta, et oleks kõik vajalik ja ei midagi ülearust.

Lisaks oma mugavusele mõjutab oskuslik pakkimine ka eurode hulka su rahakotis - lennufirmad kasseerivad iga lisakilo eest ning vaid käsipagasiga reisides saad oluliselt kokku hoida. Woman.ca jagab viis lihtsat soovitust, et kohver üleliigsest pungitama ei hakkaks.

Alusta varakult.

Ära jäta pakkimist ööle enne reisi. Viimasel minutil kohvri kokku panek on esiteks stressirohke, sest saamata jäänud unetunnid ning näiteks varahommikul lahkuv lend panevad sind tormama ja kaasa võtma asju, mida tegelikult pole vaja, kuid mis kaalu lisavad. Alusta vähemalt päev-paar enne väljasõitu - siis on esiteks aega vajalik läbi kaaluda ning teiseks hankida tingimata vajalikud tarbed (reisiapteek, hügieenitarbed jms). 

Planeeri.

Tee nimekiri tegevustest, mida reisil plaanid. See aitab sul realistlikult kaaluda, kui palju riideid tegelikult kaasa vaja on võtta. Üks komplekt riideid sobib näiteks kaheks tegevuseks - suplemis-päevitamisriided kombineerituna seelikuga aitavad su hommikusöögist rannani, linased püksid klapivad nii õhtusöögile kui hiljem klubisse.

Kombineeri.

Seitsme päeva jagu riiete pakkimise asemel võtta kaasa kombineeritavad riideesemed. Näiteks tope saab erinevate pükste ja aksessuaaridega eri olukordades kanda. Seetõttu tasub neutraalseis toonis - valged, mus, hall ja pruun - tope kaasa pakkida. Päevitusriietega sama lugu - ülemisi-alumisi osi kombineerides saad terve garderoobi omale kokku kombineerida.

Planeeri kosmeetika.

Suurte ja täis shampooni-palsamipudelite, mis lisavad pagasile kaalu ning võtavad ruumi, asemel püüa lemmiktootja minipudelid leida. Variant on vahendid ka sihtkohas osta, nii säästad veelgi ruumi ja kaalu. Kriitiliselt hinda ka kosmeetika kaasa võtmine - kas make-upi kogu ampluaa kaasa võtmine on ikka vajalik? Ära päikesekreemi unusta.

Kasuta käsipagasi kõiki võimalusi.

Kui reisid kahe kotiga, võta käsipagasiks maksimaalselt lubatud suurusega kott ja paki sinnagi olulisi, eriti äraantavas pagasis puruneda võivaid, asju - lugemine, iPod ja muu elektroonika jms.

Autor: Sekretar .ee, Rivo Sarapik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700