Autor: Rivo Sarapik • 6. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui palju maksab töötaja rahulolematus?

Saksamaa ettevõtetes läbi viidud uurimus annab töölt puuduvatele töötajatele hinna.

Euroopa ühe tugevama majandusega riigi ettevõtteid uurides ei avanenud just roosiline pilt - tuli välja, et vaid 13% töötajaist teeb oma tööd pühendumusega ning töötajate rahulolematus maksab ainuüksi Saksamaa majandusele enam kui 100 mld eurot.

Korvamatu kahju 121-134 mld eurot tuleneb kehvast produktiivsusest, selgub värskest Gallup Management Journal gallupist. Tööst puudumine toob töötaja kohta kaasa päevas ligi 250 eurose kahju.

Kurioosne on seejuures, et viiendik tööealisest elanikkonnast on hetkel ametita.

Pühendumine pole samas ainult Saksmaa probleem. Näiteks Suurbritannia töötajad kurdavad demotivaatoriteks kättesaamatud ning liiga enesekindlad juhid ja infopuuduse.

Kehv produktiivsus pidurdab lisaks ettevõtetele ka Saksamaa majandust.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700