Autor: Rivo Sarapik • 8. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Video: kuidas müüa neile, kes sinust kuuldagi ei taha

Turundusguru Seth Godin rõhutab, et idee on edukas vaid siis, kui see õnnestub maha müüa ja seda levitada. Miks üks idee kasvab suureks ja teine mitte? See sõltub sellest, kellele oma ideed müüte.

Otto Frederick Rohwedder oli omal ajal tõeliselt innovaatiline - ta leiutas veidi vähem kui 100 aastat tagasi viilutatud leiva. Häda oli vaid selles, et ta ei müünud 17 aastat mitte midagi. Viilutatud leib jõudis massidesse alles, siis kui teised ettevõtjad selle uudsel moel pakendasid ja turundasid, vahendab Juhtimine.ee Godini üht esinemist. Turundusguru usub, et Rohwedderi peamine probleem oli, et ta unustas endalt küsida, kellele tema toode korda läheb, kes ärkab öösel üles ja mõtleb tema tootest?

http://www.youtube.com/watch?v=m4Ch2z5ftwQ

"Edu ja ebaedu erinevus on väike - edukad on ideed, mida osatakse levitada," resümeerib Seth. Äri kasvatamise võtmeküsimus ongi seega imelihtne - kuidas oma ideid levitada?

On tõsi, et ideed pole kunagi ajaloos levinud kiiremini kui täna, aga see teeb olukorra raskemaks, mitte kergemaks. Veel mõni aeg tagasi kehtis ahel: tee teles reklaami, leia rohkem edasimüüjaid, müü rohkem ja teeni kasumit ning osta veel rohkem reklaami. Täna see aga enam ei kehti. Miljonid veebilehed ja suurel hulgal telekanaleid ei köida inimeste tähelepanu ning enamikku seal levitatavaid ideid ei märgata. Reaalsus on seega lihtne - sind lihtsalt ei märgata, sest sa püüad muutunud meediaga maailmas ikka massi tähelepanu. Teisisõnu - püüad nende inimeste tähelepanu, kellel pole sinu olemasolust aimu ning kes ei tahagi sinust midagi teada või kes ei usu, et sina nende probleemi lahendada suudad. Kui tahad, et su äri kasvaks, siis pead otsustama, kellele ja kuidas tahad ja suudad oma ideed levitada.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700