Autor: Signe Sillasoo • 18. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kus asuvad maailma parimad rattarajad

Lonely Planet on seadnud ritta parimad rattarajad maailmas, mis suvistel matkajatel ette tasuks võtta.

1. Wight saar, Inglismaa

Wight´i saar on rattasõidu paradiis. See paik on olnud jalgratturitele juba aastaid sihtkohaks. Viimastel aastatel on see hakanud ahvatlema aga järjest enam londonlasi, kes otsivad mõnusat võimalust nädalavahetuste veetmiseks. Saarel on mitmeid pubisid, hotelle ning toimub arvukalt festivale ja erinevaid kultuuriüritusi.

2. Tasmaania, Austraalia

Kõige lõunapoolse Austraalia osariik on suurepärane sihtkoht neile, kes armastavad kaunist loodust. Saarel asub Cradle´i mägi, kena rannikuäärne linn Strahan, kõrgeim juga Montezuma ja järv St Clair.

3. Luberoni massiiv ja Ventoux´i mägi, Provence, Prantsumaa

Piirkonnas on paarsada kilomeetrit tähistatud rattateid, mis teeb matkamise, keskaegsete losside ja veiniistanduste toodangu nautimise selles piirkonnas väga nauditavaks. Seal asub ka Ventoux´i mägi, mis on spordihuvilistele teada ehk Tour de France sõitudelt.

4. San Juan´i saared, Washington, USA

Suurimad saared Lopez, Orcas ja San Juan on kõik huvitavad sihtpaigad oma ajalooliste vaatamisväärsuste, kunstigaleriide ja palju muuga. Maastik saartel on mägine. Samas on saared aga nii väiksed, et neid kõiki on võimalik päevaga läbida, tehes vahepeal pause hüljeste, naarmaste, merilõvide ja paljude teiste loomade vaatlemiseks.

5. County Clare maakond, Iirimaa

Sõidurada lookleb tasasel maal, kaunite randade äärest kuni Moheri kaljudeni välja, mis asuvad Atlandi ookeani ääres.

Huvitavaid matkaradu leidub veel Kuubal, Vietnamis, Uus-Meremaal, Kanadas ja Itaalias. Täpsemalt vaata siit.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700