29. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Augustibluus toob tipud kokku

18. korda Haapsalus toimuval Augusti­bluusil saab taas nautida maailma parimate muusikute musitseerimist hubastes esinemiskohtades. 

Kaks päeva vältav festival on järgmise nädal lõpus bluusiarmastaja jaoks kohustuslik ettevõtmine. Kavas on rohkem kui 15 kontserti ja töötuba. Nagu ikka on festivali peamised esinemiskohad piiskopilinnus ja vana raudteejaam. Ka linnatänavad ja kohvikud täituvad kaasahaarava festivalimeluga, kirjutab Puhkepäev.

“Augustibluusil esineda soovijad annavad endast kogu aeg märku, aasta ringi. Tänavu on meil nimekirjas väga huvitavad riigid, muusikuid tuleb näiteks Brasiiliast, Hispaaniast ja Austraaliast. Lähivälismaast rääkides on ka Venemaalt artiste lisandunud – see on põnev. Venemaa on suur ja lai ning seal tehakse väga head bluusi,” oli festivali korraldaja Indrek Ditmann esinejate nimekirja üle uhke.

Peaesinejad tulevad suure lombi tagant. Peaesinejad saabuvad festivalile tavapäraselt ikkagi üle suure lombi.

“Mõlemal päeval esineb üks artist, kes on pärit Ameerika Ühendriikidest, nii-öelda bluusi kodumaalt. Need on tõelised bluusimaailma tipud,” sõnas Ditmann. Sel aastal on nendeks valitud kitarrist Kirk Fletcher ja ansambel Trampled Under Foot.

“Kevadel, kui Memphises toimus bluusiauhindade jagamine, oli 35aastane Fletcher neljas kategoorias nominent. Teda on peetud noore põlvkonna parimaks bluuskitarristiks. Siin esineb ta sooloartistina. See ei ole kommertsprojekt, vaid hobi, millega tal väga palju aega tegeleda ei ole. Seega on see väga kõva sõna ja tunnustus festivalile,” selgitas Ditmann.

Laupäevane peaesineja Trampled Under Foot on korraldaja sõnul samuti tõeline pärl. Kansasest pärit ansambel valiti 2008. aastal The International Blues Challege’il maailma parimaks uueks tulijaks või talendiks bluusibändide kategoorias. Bänd on üle maailma laialdaselt tuntud ning paljude Euroopa ja Ameerika festivalide peaesineja. 

“Lisaks on kavas hulgaliselt Eesti muusikute eriprojekte. Üks neist on Tõnis Mägi eriprojekt, mille raames esineb ta koos Otsakooli Bigbändiga. Teine on kollektiiv Vaigla Brothers, mis on tegelikult isa ja poja projekt. Veel annab kontserdi pika ja keerulise nimega Estonian Dream Boogie Woogie Band, mis on kokku pandud spetsiaalselt Augustibluusiks. Selle koosseisus esinevad Ivo Linna, Tanel Padar ja Freddy Tomingas,” tutvustas Indrek Ditmann.

Sel aastal sõidavad festivalile eribussid. Et festival läheb aasta-aastalt järjest suuremaks, siis on mõningad väiksed muudatused toimunud ka korralduses.

“Festival on iga aastaga kasvanud. Mullu külastas festivali 7000 inimest, tänavu ootame sama palju või isegi rohkem rahvast. Seoses sellega oleme pidanud asju juurde mõtlema. Sel aastal on meil käigus eribussid. Haapsalus lihtsalt ei jätku nii palju ööbimiskohti. Samuti oleme me natukene arendanud toitlustuse ja jooginduse süsteemi  ning eriti valivad olnud just selles mõttes, et kõik oleks kvaliteetne ja joogi-söögipunkte jaguks piisavalt,” mainis Ditmann.

Busside ja majutuse kohta jagab infot Haapsalu turismiinfokeskus. “Palju on meie käest küsitud ka piletite ja passide kohta. Endiselt saab pileteid osta kontsertide kaupa, müügil ei ole ainult passid. Tuled kohale, valid omale sobiva kontserdi ja astud sisse,” lausus korraldaja.

Augustibluus

5.–6. augustil Haapsalus

Pilet: 8–17 €

Festivalipass: 32–40 €

Piletid müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades ning kohapeal

www.augustibluus.ee

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700