5. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nädalalõpp tule ja veega

Leigo järvemuusikakontserdid on kooslus muusikast ja visuaalsetest efektidest. Tänavune festival toob kaasa uued üllatused.

Võrreldes eelmise aastaga on kontsertide korralduses mõndagi muutunud. Olulisima uuendusena märgib festivali korraldusmeeskonna liige Tiiu Tamm, et tänavu koonduvad kõik esinejad suurele järvele. Niisiis on esinemisala kompaktsem ning teiste järvede ümbrus jääb omal käel uudistajatele avastada.

Et kõik esinejad ära mahuksid ja esinemisjärg ühe koosseisu käest sujuvalt teise kätte üle läheks, on lavasid järvele tehtud mitu. “Kui eelmisel aastal oli lava keset järve, siis sel korral on teine lava kalda ääres,” rääkis Tamm.

Kergest muusikast klassikani. Kaldaäärne lava on kavandatud väikeste koosseisude ja sooloesinejate jaoks. “Väikestel esinejatel on intiimsed kavad ning nad suhtlevad palju publikuga. Kalda äärest saab neid paremini jälgida,” põhjendas Tamm. Ajaliselt on esinemiskava planeeritud nõnda, et päeva esimesed esinejad alustavad kaldalaval, hilisemad ja massiivsemad kontserdid jätkuvad keset vett asuval suurel laval.

Muusika žanriline jaotus päevade kaupa on neile, kes Leigol toimuvaid kontserte varemgi kuulamas käinud, tuttav. 5. augustil on kavas kerged žanrid, 6. august on klassikapäev.

Erilisi kontserte on Leigol tänavu mitu. Üks sellistest on kindlasti vendade Urbide esinemine koos orkestriga. “Nad ei ole Eestis kuigi palju esinenud ja need üksikud etteastedki on olnud üsna väiksed soolokontserdid. Nüüd tulevad nad koos orkestriga. Orkestrile aga pole kunagi varem Urbide lugusid arranžeeritud. See on ainulaadne,” rääkis Tamm.

Valgusmöll looduses. Oluline on ka klassikapäeva lõppkontsert, mida dirigeerib maestro Neeme Järvi ja kus Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester kannab ette Beethoveni 7. sümfoonia. Kokku on tänavu kahe päeva jooksul kavas kaheksa kontserti.

Tavapäraselt saadab Leigol päeva viimaseid kontserte võimas tulevärk. Tamm lubab, et nii nagu muusika puhul on ka visuaalse etenduse poole pealt plaanis üllatusi, mida varem kasutatud pole.

Kuidas see kõik välja kukub, tasub oma silmaga vaatama minna. Need, kes varem Leigol käinud, oskavad ette kujutada, milline vaimustav möll seal käima läheb. Neil, kes veel pole jõudnud, on üllatusmoment seda suurem.

Leigo järvemuusika

05.–06.08 Leigo talus Lutike külas Palupera vallas Valgamaal

Pilet: 5. augustil kohapeal 36/30 €; 6. augustil kohapeal 27/32 €; festivalipass 5. augustil kohapeal 51/60 €. Eelmüügis on saadaval piletid ka istekohtadele. Kuni kümneaastased lapsed pääsevad festivalile tasuta (koos täiskasvanud saatjaga).

www.leigo.ee

 

Autor: Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700