Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 6. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ülikool tõusis maailma parimate ülikoolide edetabelis

Maailma parimaid ülikoole reastava QS World University Rankings värske edetabel näitab, et Tartu Ülikool on oma positsiooni parandanud ja liikunud poolesaja koha võrra ülespoole; teadusvaldkondadest on ülikool eluteadustes ja meditsiinis 381. kohal, kirjutab ERR.

Juba kolmandat aastat on TÜ ainsa Eesti kõrgkoolina mahtunud viit protsenti maailma parimaid ülikoole reastavasse edetabelisse QS World University Rankings. Valimisse kvalifitseerunud enam kui 2000 hinnatud ülikooli seas on TÜ mulluse 551–600 koha asemel nüüd tõusnud 500–551 parima sekka. Eluteaduste ja meditsiini valdkonnas on TÜ 381. kohal. Tabel toob eraldi esile ka TÜ kõrge akadeemilise reputatsiooni ning hea maine tööandjana.

Edetabelit juhib teist aastat järjest Cambridge’i ülikool, teisel kohal on Harvard ja kolmandal Massachusettsi tehnikainstituut. Balti riikidest on peale Tartu Ülikooli tabelis veel Vilniuse ülikool.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700