9. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moenädalal kohtuvad lennukad ideed

Kolmapäeval stardib viiendat korda toimuv Tallinna moenädal, mille raames saab näha Eesti mainekate moedisainerite show’d, moeillustratsioonide ja 3D-installatsioonide näitusi ning osaleda seminaridel ja teistes moega tihedalt seotud ettevõtmistes.

16. septembril avatakse näitus “Fashion Empowerment”, mis on Euroopa 2011. aasta kultuuripealinnade Tallinna ja Turu ühisprojekt. Selle eesmärk on luua praktilist, kuid ilusat moodi neile, kes tavapäraselt ei kuulu moeloojate sihtgruppi.

“Tänapäeval luuakse moodi tihti vaid teatud inimrühmale. Ilusad ja funktsionaalsed rõivad annavad hea tuju ja enesekindluse, kuid paljud ei saa endale neid lubada, sest nad lihtsalt ei kuulu moebrändide sihtgruppi oma eripärade tõttu. Pool aastat väldanud projekti eesmärk on tuua moedisainivaldkonda innovaatilisi ja inimeste vajadustega arvestavaid lahendusi,” põhjendas projekti vajadust Lilli Jahilo.

Näiteks loodi projekti raames rõivalahendused, mis sobivad kõigile, kuid on loodud vaegnägijate vajadusi arvestades. Samuti on kaunist moodi loodud liikumispuudega inimestele mõeldes.

Peale näituste on kavas arvukalt etendusi. 14. septembril on nuku- ja noorsooteatris Kalle Aasamäe 2012. aasta kevadise-suvise kollektsiooni “La Dolce India” esitlus. Uusi kollektsioone tutvustavad ka Oksana Tandit, Reet Aus, Anu Lensment, Lilli Jahilo jpt.

Üks suurejoonelisemaid sündmusi on 17. septembril Lutheri parkimismajas toimuv Liisi Eesmaa, Aldo Järvsoo ja Tanel Veerne ühisprojekt, mis ühendab kostüümid, ehted ja ümbritseva ruumi.

Selle etenduse eesmärk ei ole tutvustada trende, vaid pakkuda silmale ja südamele tõelist moegurmee-elamust.

Tallinn Fashion Week

14.–17. septembril Tallinnas

www.estonianfashion.eu

www.facebook.com/tallinnfashionweek

Autor: Urve Vilk, Puhkepäev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700