Woody Allen viib 1920ndatesse

Woody Allen on geniaalne lavastaja – eluterve mõtlemisega, humoorikas, positiivseid lugusid jutustav ja krutskitega. Sellele annab kinnitust ka tema uusim linateos “Südaöö Pariisis”.

Vanameistri viimastes filmides on sündmustiku kõrval äärmiselt oluline ka tegevuspaik. “Vicky Christina Barcelona” viis, nagu ka nimi juba ütleb, Hispaaniasse, kuuma Barcelona päikse alla, “Manhattan” suure õuna südamesse ja “Südaöö Pariisis”, kõigi kunstnike ja armunute mekasse. Ja mitte ainult. Ka ajas tagasi.

Filmi keskmes on noorpaas Gil ja Inez, kes koos naisterahva vanematega Prantsusmaa pealinna melu enne pulmi nautima on sõitnud. Kirjanikuna läbilöömisest unistav Gil huvitub kõrgetest kunstidest, Pariisi aurast ja boheemlaslikust elulaadist, samal ajal kui Inez ühes emaga teeb plaane, kuidas mitte olemasolevat uut maja juba sisustada asuda.

Imeline jalutuskäik viib ühel ööl Gili teise, tema unistuste ajastusse, kuldsetesse 1920ndatesse aastatesse, mil tegid ilma Ernest Hemingway, Scott Fitzgerald, Salvador Dali, Pablo Picasso, Gertrud Stein ja paljud teised. Tema kohtumised nende suurkujudega on nii inspireerivad, et ta tahab sinna ajajärku ikka ja jälle tagasi pöörduda. Ühtäkki on ta elul taas eesmärk.

See on mõnusalt meelelahutuslik film, mis paneb mõtlema siin ja praegu elamise kunstile, sellele, et kaasaeg on olenemata mõnikordsest üksluisusest ja argisusest ikkagi vast kõige parem variant oma viimase sõnaga kõigis valdkondades. Ometi on mõnus mõnikord mõte 20ndatesse, 70ndatesse, barokiajastusse või kiviheitemasinatega ääristatud Tallinna linnamüürile uitama lasta tollast elu-olu ette kujutama. Woody Allen teeb seda igatahes meisterlikult, pannes ka osatäitjaid, eriti Pariisi, suurepäraselt oma rolli täitma.

“Südaöö Pariisis”
Režissöör: Woody Allen
Osades: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni, Adrien Brody
Kinodes alates: 2.09

8/10

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara