11. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ürituste eelarve on jätkuvalt  väike

Suured ettevõtted on tuleval aastal võrreldes kriisiajaga vajadusel valmis firmaüritustesse rohkem investeerima, samas kui väiksed tegijad pingutavad endiselt püksirihma ning piirduvad vaid ühe ja pigem juba traditsiooniks saanud koosviibimisega.

“Võimalikult väike,” kommenteeris Piletilevi juht Jaanus Beilmann oma ettevõtte järgmise aasta firmaürituste eelarvet. Tuleval aastal saavad Piletilevi töötajad – keda on alla 20 – ühisüritusel kokku ainult ühe korra, kui jaanuaris sõidetakse kontserniülesele seminarile Leetu.

Piletilevi pole sugugi ainus, kes pidudesse puutuvas endiselt püksirihma pingutab. Teiste seas ei plaani tuleval aastal firmaürituste eelarvet suurendada ei Harju Elekter, Sebe ega Addinol MM.

“Peame ühisüritusi küll väga kulukateks, kuid samas olulisteks. Ühisüritustel on kõik võrdsed, hoolimata sellest, kas ollakse autoremondilukksepp või osakonnajuhataja,” sõnas ASi Sebe turundusjuht Berit Osula ning tunnistas, et

Sebe püüab ühistele koosviibimistele kokku saada võimalikult suure osa oma peaaegu 600inimeselisest meeskonnast.

“Eelarve kasvatamise plaani ei ole, kuid põhjendatud vajaduse tekkimisel oleme valmis firmaüritustele tehtavaid kulutusi suurendama,” tunnistas Olerex ASi turundusjuht Antti Moppel. “Täpset summat ei saa ma kahjuks avalikustada.”

Moppeli sõnul käisid Olerexi töötajad tänavu õppereisil Poola PKN Orleni naftatöötlemistehases. Seda ettevõtmist on plaanis korrata ka tuleval aastal. Samuti toimuvad traditsioonilised suve- ja talvepäevad ning väiksed koosviibimised töögruppide kaupa.

Olerexiga umbes sama suures ettevõttes W­olf Group on eesseisva aasta eelarve veel arutluse all, aga teadlikult koolituste ja ürituste pealt kokku tõmmata ei kavatseta.

“Kuna näiteks toitude hinnad on tänavu märkimisväärselt tõusnud, siis tõenäoliselt kulub raha roihkem,” sõnas ettevõtte kommunikatsioonijuht Iveri Marukashvili.

Tänavusest rohkem süüa pakub järgmisel aastal oma töötajatele ilmselt AS Leibur, kes tähistab 2012. aasta novembris 250. sünnipäeva.

“See toob kaasa tavapärasest rohkem üritusi ja ettevõtmisi, aga täpne kava on alles koostamisel,” sõnas assistent Anneli Uus, kes ettevõttes ürituste korraldamisega tegeleb. “Leibur tähistabki traditsioonilise jõulupeo asemel hoopis oma sünnipäeva.”

Konkreetsetest summadest, mis tuleval aastal töötajate lustimisele planeeritud on, eriti rääkida ei soovita. Ainult 35 töötajaga OÜ Addinol MM ärijuht Tiina Suija tunnistas, et nende firmaürituste ja -koolituste kulud Ida-Euroopas jäävad järgmisel aastal vahemikku 60 000–70 000 eurot.

“Lõviosa sellest kulub ära Eestis, kus toimub ka suuri Ida-Euroopa koolitusi,” ütles Suija, kelle sõnul kavatseb ettevõte tuleval aastal jätkata traditsiooni kutsuda oma kliente korra aastas sündmusele, kus töö ja lõbu on sobivalt ühendatud.

“Kõigepealt jagame erialaseid uudiseid ja infot ning pärast seda tuleb meelelahutuslik pool. Oleme pakkunud võimalusi seinast seina – rallisõidust teatrietenduse või bändini,” rääkis ta. “Seesugused kokkusaamised on hea võimalus suhelda klientidega vabas õhkkonnas, vahetada infot ning olla paremini kursis oma partnerite tööde ja tegemistega.”

“Meil ei ole tunnel päris pimedaks läinudki – aastad 2008–2009 lõid käibesse sakid sisse küll, aga viimastel aastatel on äri jälle ülesmäge rühkinud,” tõdes Suija.

“Kõige kriitilisemal ajal tõmbasime ürituste kulusid kokku, kuid nüüd oleme seisukohal, et jätkame traditsiooniliste üritustega ka tulevikus,” lisas ta.

 

Autor: Urve Vilk, Mariliis Pinn

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700