1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sade annab homme Tallinnas intiimse kontserdi

Homme annab Tallinnas kontserdi neljakordne Grammy auhinna võitja Sade, kes esitab nii oma vanu hitte kui valiku lugusid mullu ilmunud uuelt kogumikult “Soldier of Love”.

Läbi aegade kõige edukamaks Briti naisartistiks peetav Helen Folasade Adu ehk artistinimega Sade esineb Tallinnas oma maailmaturnee “Sade Live – Once In A Lifetime Tour” raames. Tema kauaoodatud maailmaturnee sai väljakuulutatud mullu peale viimase albumi ilmumist, mis on tema esimeseks kauamängivaks peale kümme aastat kestnud pausi. “Ma salvestan muusikat vaid siis kui tunnen, et mul on sellega midagi öelda. Ma ei ole huvitatud oma loomingu väljaandmisest ainult müügi nimel. Sade ei ole kaubamärk,” sõnas lauljatar peale  pikka vaikuseperioodi.

Oma viimase albumiga ja sellel olevate lugude sõnumiga on ta võlunud kuuljaid Ameerikas, Kanadas, Šveitsis, Prantsusmaal, Itaalias, Jaapanis, Ühendatud Araabia Emiraatides ja paljudes teistes riikides, kus kogumik edetabelite tippu on valitsenud. Sel aastal nägi ilmavalgust ka Sade parimate lugude kogumikplaat “The Ultimate Collection”.

Tallinnas ligi kaks tundi kestval showl saab kuulda BDG esindaja Ilja Judeikini sõnul artisi nn best-of lugusid, mille sekka mahub ka palasid hiljutiselt albumilt. Esitamisele tulevad kontserdil kindlasti sellised hitid nagu “Smooth Operator”, “Your Love Is King”, “The Sweetest Taboo”, “King of Sorrow”, “No Ordinary Love”, “Soldier of Love” jpm. 

Oma 27-aastase karjääri jooksul jõuab Sade Eestisse esmakordselt. Peale aastaid kestnud pausi muusikalises tegevuses ja tuuritamises on selle üle BDG juhil Eva Palmil väga hea meel: ”Sade on tänasel päeval üks nõutumaid live-artiste maailmas. See omakorda tähendab, et esmajärjekorras eelistatakse mänedzmendi poolt suuremaid turge. Seda enam on BDG-l äärmiselt hea meel, et nüüd saab ka Eesti publik nautida võrratu Sade showd, millest kogu maailmas ollakse võlutud ning peetakse üheks parimaks läbi aegade,” kommenteeris ta.

Siiani on mujal riikides toimunud show'd kiidetud väga heade sõnadega – perfektne, elegantne, lõõmav, võluv ja võimas on mõned ükskikud märksõnad, mis on kontserdiarvustustest läbi jooksnud. Ilja Judeikin lisaks sellesse nimekirja veel omalt poolt kaunis ja intiimne. “Mõnel artistil on väga tore lavashow, tohutult kostüüme ja tehnikt, aga muusika poolest pole kontsert võib-olla midagi väga erilist. Sade puhul oleks kontsert soe, kaunis ja intiimne ka siis, kui mingit suurt lavashowd ei tehtaks. Tema muusika lihtsalt on selline,” sõnas Judeikin.

Sellegi poolest võib lavashowd oodata. Sade uue show lahutamatuks ja väga oluliseks osaks on visuaalsed efektid ja videoprojektsioonid. Lisaks ülisuurele ekraanile on nii lava ise kui ka lavakujunduse elemendid nagu üks suur pannoo, millele kuvatakse 3D efekti meenutav pilt saali erinevatesse kohtadesse paigaldatud võimsatest projektoritest. Lisaks lavaefektidele peaks kontserdielamust võimendama ka live-esitus. “Sadel on kaasas 8-liikmeline live-bänd. See tähendab, et kõik lood tulevad esitusele lives – trummide, kitarride, saksofonide saatel. See kõik annab veel omalt poolt sellele kõigele võimsust juurde,” lisas Judeikin.

Enne Sade lavaletulekut astub kontserdil ülesse Suurbritanniast pärit DJ Ross Allen, kes mängib omal valikul ligi 2 tundi muusikat. Ta on mänginud plaate üle kogu maailma, alustades Venezuelast lõpetades Londoni parimate klubidega. Lisaks DJ tööle juhib Ross Allen saadet raadios Ministry of Sound, omab plaadifirmat ning on mitmete artistide manager.

Autor: Signe Sillasoo, Rivo Sarapik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700