10. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 juhatuse esimees: hea maine tuleb välja teenida 

Tele2 juhatuse esimees Mindaugas Ubartas usub, et head mainet ei ole võimalik kujundada, see tuleb välja teenida, kirjutab ajakiri Juhtimine.

"Käitumine, suhtumine, sõnad ja teod mõjutavad mõistagi inimeste suhtumist juhti, nagu ka ettevõttesse, keda ta esindab," usub Tele2 juhatuse esimees Mindaugas Ubartas. "Kuid ettevõtte mainet ei määra vaid üks inimene organisatsioonis. Iga firma töötaja, eriti klientidega vahetult kokku puutuvad kolleegid, mõjutavad arvamust ettevõttest," lisas ta.

"Käin ise regulaarselt Tele2 esindustes ja kõnekeskuses, et mõista paremini nii klientide kui ka teenindajate vajadusi. Leian, et kõige tähtsamad on inimestevahelised head suhted, mis peegelduvad omakorda ettevõtte maines," rääkis Ubartas.

Hea maine on Ubartase hinnangul hindamatu väärtus igale inimesele, ettevõttele ja kaubamärgile. "Olen seisukohal, et head mainet ei ole võimalik kujundada, see tuleb välja teenida, olles selline, nagu oled, ning mitte teeseldes kedagi teist. Väljateenimine tähendab seda, et su väärtused, käitumine ja suhtumine on igas olukorras kooskõlas – nii tööl, sõpradega kui ka kodus. Lihtsalt öeldes tähendab hea maine väljateenimine minu jaoks igas olukorras iseendaks jäämist. Kui sa ei teeskle end olevat keegi teine, siis ei satu sa ka hätta. Kehtib see nii inimeste kui ettevõtete kohta."

"On olnud juhtum, kus minu sõnu tõlgendati valesti," lisas ta. "Juhtus see keelelise arusaamatuse tõttu. Juhtisin sellele tähelepanu ning olukord leidis lahenduse. Usun, et ka keerulistest olukordadest aitab välja iseendaks jäämine. Sa lihtsalt esitad omad argumendid, austad vastaste arvamust ja ei lase emotsioonidel kõneleda. Ainult seeläbi on võimalik saavutada välja teenitud maine. See võib olla hea või ka midagi muud, kuid see on tõeliselt sinu."

Autor: Urve Vilk, Ketlin Rauk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700