Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sekretäride lemmikud novembris: TOP 10

Vaata, millised sekretar.ee lood pakkusid lugejatele novembris kõige enam huvi!

1. 5 asja, mida ei tohiks töises e-kirjas öelda

Nagu elus nii on ka töökohal parem jätta mõni asi – nt e-kiri või tekstisõnum

– saatmata ning nõuda selle asemel näost näkku vestlemist.

2.  ÄP restoranitest: parim lihakoht asub Kadriorus

Kui aga üks veendunud lihasööja, kellele väline tilulilu eriti korda ei lähe, peaks söögikohtade edetabeli kokku panema, oleks Kadrioru Argo seal kindlasti eesotsas.

3. Kolleegile hüüdnime andmine tõi kahjunõude

Inglismaal Wakefieldis töötanud Poola insener Adrian Ruda esitas töövaidluskomisjonile süüdistuse rassilises diskrimineerimises, kuna kolleegid kutsusid teda kurikuulsa liba-kasahhist filmikangelase järgi Boratiks.

4. Millised tasud arvutatakse töötasu hulka?

Millised tasud peab tööandja arvestama minu  töötasude hulka? Kas töötasu hulka kuuluvad ka tööandja poolt makstavad toetused, sh sünni- ja matusetoetus, preemiad nagu näiteks jõulupreemia ja preemia staazi pealt?

5. Vaata, millised sihtkohad valis Lonely Planet tuleva aasta kuumimateks

Reisijuhtide kirjastus Lonely Planet reastas järgmise aasta kuumimad sihtkohad.

6. Kuidas mädaõuntest valutult vabaneda?

Need inimesed ütlevad: “Ah, pole mõtet teha…”, “Ma olen seda juba näinud”, “See on võimatu” või teevad kohatuid ja ründavaid nalju kolleegide najal. Nad külvad kuulujutte, intriige, pessimismi, negatiivsust, lootusetust.

7. 4 sisutühja väljendit, millest hoiduda

Avaliku esinemise juures on mõningad väljendid, mida paljud esinejad küll kasutavad, aga millest tegelikkuses mitte mingisugust kasu ei ole

8. Kui stress ilmneb kõhuvaevustena

Paljud kogevad aegajalt alakõhuvalusid. Kui on istuv töö ja liigume vähe, võime avastada seose emotsionaalselt raske päeva ja kõhuvaevuste vahel.

9. ÄP restoranitest: Vanalinna sohvabaar on muundunud Mozzaks

Kohas, kus mõne aja eest oli restorani Muuseum lounge, on nüüd Mozza. Deli ja kohvik – nii nad ennast nimetavad. Vormilt tõesti kohvik, sisult ikkagi restoran, tugevuseks mitte saiakesed ja kohv, vaid salatid, praed ja magustoidud.

10. Ehe sõõm nostalgiat

Möödunud sajandi teisest poolest inspireeritud miljööst vaimustub üha enam sisekujundushuvilisi. Kalamaja ja Soo tänava nurgal avatud kohvik TOPS on stiili¬puhas näide nõukogude¬aegse sisustuse taastulekust.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700