Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 5. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saudi Araabia pesupoodides peavad meesmüüjad koha naistele loovutama 

Saudi Araabias jõustus seadus, mille kohaselt võivad naised pesupoodides müüjatena töötada, senini seal kliente teenindanud mehed jäävad aga ametist ilma.

Naistöötajate puudumine poodides on juba aastaid Saudi Araabias poleemikat tekitanud. Paljud riigis elavad naised leiavad, et meeste käest on ebamugav pesu osta. Viimasel ajal on aga naised hakanud oma õiguste eest aktiivsemalt võitlema, selleks algatati kampaania suhtlusportaalis Facebook ning hakati boikottima pesupoode, vahendas ERR BBCi uudist.

Nüüd allkirjastaski kuningas Abdullah määruse, mille kohaselt ei tohi meessoost töötajad naiste aluspesu müüa. Uus seadus võib aga luua kuni 40 000 töökohta, mis sobivad tavalistele Saudi naistele, kel seni ligipääs tööturule peaaegu puudus.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700