Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 5. jaanuar 2012

Saudi Araabia pesupoodides peavad meesmüüjad koha naistele loovutama 

Saudi Araabias jõustus seadus, mille kohaselt võivad naised pesupoodides müüjatena töötada, senini seal kliente teenindanud mehed jäävad aga ametist ilma.

Naistöötajate puudumine poodides on juba aastaid Saudi Araabias poleemikat tekitanud. Paljud riigis elavad naised leiavad, et meeste käest on ebamugav pesu osta. Viimasel ajal on aga naised hakanud oma õiguste eest aktiivsemalt võitlema, selleks algatati kampaania suhtlusportaalis Facebook ning hakati boikottima pesupoode, vahendas ERR BBCi uudist.

Nüüd allkirjastaski kuningas Abdullah määruse, mille kohaselt ei tohi meessoost töötajad naiste aluspesu müüa. Uus seadus võib aga luua kuni 40 000 töökohta, mis sobivad tavalistele Saudi naistele, kel seni ligipääs tööturule peaaegu puudus.

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700