9. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talispordisõpru oodatakse suusapeole

Otepää maailmakarika etapp murdmaasuusatamises pakub jaanuari lõpus talispordisõpradele võimalust elada kaasa maailma parimate mõõduvõtmisele ja teha ka ise treeningsõit enne Tartu maratoni.

Võrreldes eelmiste aastatega on võistlusprogrammi muudetud. Laupäeval, 21. jaanuaril sõidetakse klassikasprint, kus naised selgitavad parima 1,2 km rajal ning mehed 1,4 km rajal. Pühapäev, 22. jaanuar on aga eraldistardiga klassikasõitude päralt, kus naised võtavad ette 10 km ja mehed 15 km.

Kõrvalprogramm tavapärasest tihedam. Uuendusi on tänavu ka võistluste kõrvalprogrammis. Korralduskomitee esimehe Jaak Mae sõnul on palju rõhku pööratud pealtvaatajatele mõeldud sündmustele. “Plaanime publikule võistluste vaheaegadel pakkuda nii vaatamisrõõmu kui ka võimalust ise kaasa lüüa,” sõnas Mae, kelle sõnul oodatakse talvepealinna külalisi kogu perega.

Maailmakarikavõistluste etapp avatakse traditsiooniliselt reede õhtul Tehvandi spordikeskuse staadionil toimuva suusa-show ja hooldemeeskondade sprindivõistlusega. Suusa-show’le järgnevad Eesti karikavõistlused suusahüpetes Tehvandi HS100 hüppemäel.

Suusasõpru oodatakse trenni ja peole. Peale sportlaste sõitude saavad kõik suusasõbrad laupäeval kaasa lüüa 41. Tartu maratoni ühistreeningul, mis algab Tehvandi staadionilt. Päeval toimub Battery lumelaua-show ja õhtul juba traditsiooniks saanud suusapidu Tehvandi staadionil. Suurepärast meelelahutust leiab ka Otepää kultuurikeskusest, kus üritusel “Pidu suusabaasis” on peaesineja Smilers.

Maailmakarika etapi viimasel päeval võivad oma oskused proovile panna kõik pisikesed suusasõbrad – esimest korda toimuva FIS World Snow Day raames saavad teoks Tartu maratoni lastesõidud. Võistlusrajale oodatakse ka harrastajaid. Kahe võistlusdistantsi vahele mahub tänavu esimest korda korraldatav EMT harrastajate meistriklass, kus 5 km distantsil võtavad mõõtu erinevatel elualadel

teada-tuntud inimesed nii Eestist kui ka välismaalt.

12. Otepää maailmakarika etapp murdmaasuusatamises 21.–22. jaanuaril Otepääl

PILET: 3–15 eurot, kuni 12aastastele lastele sissepääs tasuta

Piletite eelmüük toimub 19. jaanuarini, 20.–22. jaanuarini müüakse pileteid kohapeal, tasuminesularahas. Bussi ja sõiduauto parkimisluba maksab 10–15 eurot ning on saadaval Piletilevi internetipoes ja Tallinnas Viru keskuse müügipunktis.

www.owc.ee

Autor: Urve Vilk, Puhkepäev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700