Ebastabiilse väliskeskkonna taskaalustab stabiilsus organisatsioonis

ASi Põltsamaa Felix juhatuse esimehe Anti Orava sõnul on väliskeskkond ebastabiilne ja seepärast tuleb ettevõttesse tasakaal luua stabiilse sisekeskkonnaga. Ent toiduainesektoris enam eriti hullemaks minna ei saa, kirjutab ajakiri Juhtimine.

“Ebastabiilsuse puhul aitab ainult avatud suhtlemine ja töötajate kaasamine. Töötajate eest ei tasu asju varjata, neid tuleb strateegiate loomisesse hõlmata,” sõnas Orav.

Inimestega peab rääkima. “Oleme jaganud kõigile töötajatele kaks korda aastas väga detailselt informatsiooni ja nad on selle alati väga hästi vastu võtnud,” märkis ta. Kuna muudatuste juhtimise puhul on esmatähtis, et inimesed saaksid aru, miks neid on vaja ellu viia, on avatud suhtlemine hädavajalik. Kui muudatuste tegemise vajalikkusest saadakse aru, töötatakse nendele kaasa, mitte vastu.

“Ebakindlust on omajagu, aga meie valdkonnas enam hullemaks minna ei saa,” lisas Orav. “Toiduainesektori sisetarbimine ei tohiks kuigi palju rohkem väheneda, nii et siseturu seisukohalt ei näe ma väga suuri probleeme. Välisturu puhul keskendume eelkõige ida suunale ja ka seal peaks tarbimine säilima. Üldiselt usun, et majandus stabiliseerub või isegi  kasvab veidi, kui väga suuri probleeme, näiteks tööpuuduse 20 protsendini jõudmist, ette ei tule,” lausus Orav.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara