Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 1. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ebastabiilse väliskeskkonna taskaalustab stabiilsus organisatsioonis

ASi Põltsamaa Felix juhatuse esimehe Anti Orava sõnul on väliskeskkond ebastabiilne ja seepärast tuleb ettevõttesse tasakaal luua stabiilse sisekeskkonnaga. Ent toiduainesektoris enam eriti hullemaks minna ei saa, kirjutab ajakiri Juhtimine.

“Ebastabiilsuse puhul aitab ainult avatud suhtlemine ja töötajate kaasamine. Töötajate eest ei tasu asju varjata, neid tuleb strateegiate loomisesse hõlmata,” sõnas Orav.

Inimestega peab rääkima. “Oleme jaganud kõigile töötajatele kaks korda aastas väga detailselt informatsiooni ja nad on selle alati väga hästi vastu võtnud,” märkis ta. Kuna muudatuste juhtimise puhul on esmatähtis, et inimesed saaksid aru, miks neid on vaja ellu viia, on avatud suhtlemine hädavajalik. Kui muudatuste tegemise vajalikkusest saadakse aru, töötatakse nendele kaasa, mitte vastu.

“Ebakindlust on omajagu, aga meie valdkonnas enam hullemaks minna ei saa,” lisas Orav. “Toiduainesektori sisetarbimine ei tohiks kuigi palju rohkem väheneda, nii et siseturu seisukohalt ei näe ma väga suuri probleeme. Välisturu puhul keskendume eelkõige ida suunale ja ka seal peaks tarbimine säilima. Üldiselt usun, et majandus stabiliseerub või isegi  kasvab veidi, kui väga suuri probleeme, näiteks tööpuuduse 20 protsendini jõudmist, ette ei tule,” lausus Orav.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700