Muutub aeg, muutuvad kombed

Hiljemalt kahekümnenda sajandi lõpuks oli moetarbija avastanud vabaduse vabalt valida. Tarbija valib oma rõivad selle järgi, kas minnakse tööle, puhkusele või nädalalõppu veetma, kas seisab ees ametialane või eraviisiline kohtumine või on hoopis tarvis osaleda seltskondlikel üritustel, nagu vastuvõtud, kontserdid, ballid jms.

Vabadus annab õiguse valida-otsustada ja valik langebki küllalt sageli sportlikku laadi riietuse kasuks, mida on lihtsam kanda ning korras hoida. Loobumine kindlaks otstarbeks määratud rõivaist võib sageli viia tõsiste maitsevääratusteni, ka rõivaste ja lisandite vahel.

Muutub aeg, muutuvad kombed, arusaamad, mood. Mood muutub detailides, stiil on ja jääb. Isikupärane stiil ei piirdu ühel hooajal pakutavaga, vaid mineviku, oleviku ja tuleviku ühendamisega. Minevik moe seisukohalt on igihaljas klassika, mis on alati moes ja moodustab nii naise kui ka mehe garderoobi raudvara. Olevik dikteerib ajakohased detailid, tulevik on ajavaimu ja tulevikutunnetuse tajumine, lisaks avangardsed nüansid.

Eesti on maailmale avatud, maailm Eestile. Tuhanded moekunstnikud, psühholoogid, suhtekorraldajad tegutsevad selle nimel, et nende kliendid oleksid edukad. Paljud kõrgetel kohtadel töötavad mehed on lipsu nurka visanud ja näevad välja kui töölisklassi parimad esindajad, teadmata, et ilma lipsuta kantav särk on teistmoodi disainitud, hindki palju kõrgem kui klassikalisel triiksärgil ning see kuulub vaba aja rõivaesemete hulka. Saksa moenõustaja Waltraud Rang, kes muide annab nõu ka BMW müügimeeskonnale kogu maailmas, leiab: “Meestel on väga oluline valida ülikonna juurde lips, mis peale ülikonna värvi harmoneerub ka tema naha, silmade ja juuste värviga. Kui see tundub liiga keeruline, tasub valida lips, mis ennekõike rõhutab silmade värvi; ümmarguse näo puhul võiks härra valida suuremustrilise lipsu, kitsa näoga passib paremini triibuline.”

Tegelikult pole asi lipsusõlmes, vaid valesti valitud triiksärgi suurusnumbris. Tasub teada: nagu kõht, nii paisub ka kael. Niisiis, härrad peaksid meeles pidama: sentimeetririhm on sama oluline kui mobiiltelefon! Iga mood aegub, iga uus mood rikastab eelnenut või kaob jälgi jätmata. On aga riideesemeid, mis väikeste muudatustega detailides püsivad aastakümneid.

Loe lähemalt Äripäeva „Juhiabi käsiraamatust“.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Maaja Kallast, Erna Gross

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara