Kas töölepingu võib erakorraliselt lõpetada ka töötaja töövõimetuslehe ajal?

Tööandja võib töölepingu erakorraliselt üles öelda ka töötaja töövõimetuslehe ajal. Töölepingu ülesütlemise põhjendus saab tugineda seaduses toodud alustele.

Küsimus: Tööandjal on probleem töötajaga, kellel on alles katseaeg, kuid too viibib praegu haiguslehel. Soovime temaga töölepingu lõpetada võimalikult kiiresti, kuna ta ei saa oma tööülesannetega hakkama ja tema kohta on esitatud ka juba kolm kirjalikku kaebust. Kas võib seda teha haiguslehe ajal ja mis paragrahvile tuleks sel juhul viidata?

Vastab Tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Kaia Taal:

Tööandja võib töölepingu erakorraliselt üles öelda ka töötaja töövõimetuslehe ajal. Töölepingu ülesütlemise põhjendus saab tugineda seaduses toodud alustele. Kui töötaja tervis, teadmised, oskused, võimed ja/või isikuomadused pole katseajal vastanud tasemele, mida nõutakse kokkulepitud töö tegemisel, siis on tööandjal õigus tööleping katseaja jooksul üles öelda töölepingu seaduse (TLS) § 86 lõike 1 alusel. Ülesütlemist tuleb ülesütlemisavalduses töötajale põhjendada.

Katseajal tuleb töölepingu ülesütlemisest ette teatada 15 kalendripäeva või hüvitada töötajale vähem ette teatatud päevad.

Ülesütlemisavaldus kui tahteavaldus tuleb edastada töösuhte teisele poolele kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis (TLS § 95 lõige 1). Suuline ülesütlemisavaldus on tühine ja tagasiulatuval kuupäeval leping lõppeda ei saa. Kõige varem saab leping lõppeda tahte teatavaks tegemise päeval - näiteks avalduse töötajale kättetoimetamise või tähitud kirjana postkontoris kättesaadavaks tegemise päeval. Ülesütlemisest katseajal võib teatada ka katseaja viimasel päeval, kuigi leping lõpeb alles pärast katseaja lõppu.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara