20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP restoranitest: Kukeke ei jaksa oma kuulusekoormat kanda

Kui mina Kukekesse jõudsin, olid kõik lauad juba hõivatud. Ettekandjad laiutasid käsi – pole midagi teha, maja on täis. Oli neljapäev, nii et isegi mitte nädalalõpp.

Pärast mõningat ebalust pandi meid baarileti äärde pukkidele ootele. Kõlgutasime jalgu ja püüdsime baarimehe pilku tabada. Edutult, meid ei nähtud. Jookide ja söökidega käis nii kibe töö, et jalakõlgutajad jäeti iseenda hooleks. Olime justkui kontvõõrad pidumajas.

Kontvõõrad teatavasti saavad aga ise hakkama ja nii leidsime meiegi lõpuks vabanenud lauas kohad. Aga et kuulsuse koorem Kukekesele üle jõu käib ja teenindajad täissaaliga toime ei tule, sellest andis kinnitust mitte ainult vilets vastuvõtt, vaid ka segadused söögiga.

Poolikud road. Eelroaks tellisime praetud räimesuupiste. Räimed olid värsked ja mitte ülemäära praetud, rukolat ja tilli, nagu lubatud, omajagu juures. Aga viil sidrunit ei päästnud asja, kalakeste juurde oleks vaja olnud kastet.

Valasin kuivad räimed palsamäädikaga üle – asi seegi. Aga süda ei andnud rahu: “Ei saa olla, et Eesti gurmeetäht Anni Arro pakub oma kohvikus sellist poolikut rooga!?”. Jah, tegelikult see polegi nii. Enne lahkumist käisin ja kontollisin menüüst järele: tõesti-tõesti kuulub räimede juurde ka kaste. Aga mine nüüd, pärast magustoitu sousti küsima...

Ka pihvi lisandiks tellitud võis praetud kikerherned tekitasid segadust: kikerherned olid, aga mitte praetud ja üldse mitte tšillised. Hoopis koos rohelise salati, porgandi ja peediga. Jälle jäin hiljaks – kõik oli juba söödud, kui menüü abil järelkontrolli tegin ja selgust sain, et kikerherned salatiga on hoopis muu asi kui kikerherned võiga. Nii et järgmisel korral jätan Kukekeses menüü lauale ja ajan näpuga rida, nii on kindel, et algajad kokad-teenindajad kaunist kokakunsti ära ei vusserda.

Tõsi, meid teenindanud tore tütarlaps ei varjanud, et ta alles esimest päeva tööl oli. Et enda huvides oleksin pidanud talle mitte ainult kliendiks, vaid natuke ka praktikajuhendajaks olema, see on tagantjärele tarkus.

Hea tooraine päästis toidu. Nüüd aga peaasja juurde: vaatamata väikestele viperustele oli Kukekese toit suuremas osas tore ja aus. Värske leib ja sai olid suurepärased ja maitsekalt vaoshoitud. Pirukad, euro tükk, olid igaüks oma nägu ja tegu, parajalt paksud ja tüseda sisuga.

Tooraine oli hoolikalt valitud: roheline salat oli tugeva tekstuuriga, kasvanud tõenäoselt mullal ja mitte kasvusubstraadil; porgandil oli porgandi ja peedil oli peedi maitse, mis aprillikuus pole sugugi mitte tavaline, kevadeks omandavad juurikad sageli kõik ühtaolise keldrimaitse.

Omaette nähtus oli aga Lindströmi pihv ehk suur kotlet peedi ja kappariga. Kappari ja peedi roll oli selles minimaalne, peaosas oli ilus puhas veiseliha. Maheliha, nagu ettekandja kinnitas, ja seda oli maitsest tunda: hormoonide, antibiootikumide ja kemikaalidega sellist ei tooda, see on vaba ja õnneliku veise liha, mis sööja õnnelikuks teeb.

Kukeke on aus, ilus ja in – vähemalt kolm põhjust, miks tal võiks hästi minna. On põhjust loota, et aeg silub esialgse rabeduse ja Kukekesest saab tõsiseltvõetav söögikoht.

Kukeke

Aadress: Telliskivi 57,

Tallinn

Telefon: 677 8738

Avatud: T–N 11–24, R 11–02, L 11–02, P 10–21

22

toit

7/10

teenindus

5/10

interjöör

10/10

põhiroogade hinnad:

7.50–10 eurot

 

Autor: Urve Vilk, Heidi Vihma

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700