Lootusetust olukorrast pole pääsu

Kuigi linateost “Me peame rääkima Kevinist” on nimetatud draamafilmiks, kujuneb Lionel Shriveri ebamaise novelli veelgi ebamaisem ekraniseering pigem õudusvaldkonda kuuluvaks.

Lynne Ramsay lavastatud filmis tegutsev kunagine edukas reisikirjanik Eva Katchadourian (Tilda Swinton) elab üksi kehvas seisus majas ja töötab pisikeses reisibüroos. Ta on ühiskonnast ära tõugatud, sest tema poeg tegi midagi sellist, millega keegi, kaasa arvatud Eva ise, leppida ei suuda. Eva maja loobitakse värviga, võõras naine tänavalt kostitab teda ka kõrvakiiluga.

Tagasivaatena kujundatud film hakkabki seejärel tasahilju avama Eva kadunud elu ning poja teo olemust ja tagamaid.
Evale sünnib poeg. Sündmus, mis tavaliselt on rõõmus, ei rõõmusta juba enne sünnitust depressiooni käes vaevlevat naist erilisel määral. Samuti ei teki värskel emal oma pisipojaga sidet ei imikueas ega ka hiljem. Pidevalt emale vastanduv laps saab tunduvalt paremini läbi oma isa Frankliniga (John C. Reilly).

Karjuv ja pea kõikidel viisidel oma ema tõrjuv poisslaps viib Eva koletute tegudega üha süvenevasse depressiooni. Samuti halvenevad vanemate omavahelised suhted. Eva ja Franklin otsustavadki lõpuks lahutada. Võimalik, et kartes isa hoole alla sattuda ja jääda seeläbi ilma lõplikust võidurõõmust ema üle, teeb Kevin midagi sellist, mida keegi talle enam andestada ei suuda.
Seest õõnsaks tegev film kruvib pinget kuni lõpuni. Alles siis saab vaataja teada, millega noormees hakkama sai. Ühtlasi pommitab vaatajat pidevalt küsimus, kas noormehes on sünnist saadik varitsemas saatan või on toimunu keerulise iseloomu, raske puberteedi ja vanemate oskamatu suhtluse tagajärg.

Visuaalselt on film võimas, hästi planeeritud ja sõnu kasutamatagi vaatajale sõnumit edastav. Ezra Miller mängib geniaalselt paharetti ja on oma rollis hirmutavalt usutav. Alla ei jää ka Tilda Swinton.
Olgugi et filmi saab kõrvutada paljude moodsate psühholoogiliste draamadega, on konkreetne linateos eriti sügavale hinge pugev. Halvad asjad näivad juhtuvat ka heade inimestega ja lootusetust olukorrast ei ole mõnikord pääsu.

“Me peame rääkima Kevinist”
10/10
Lavastaja: Lynne Ramsay
Kinodes alates 13. aprillist

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kaarel Kaja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara