Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 2. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riho Rasmann: juht peab olema nutikam kui keskmine inimene

Juhiks sobival inimesel peabASi Marfin Pank Eesti juhatuse esimehe Riho Rasmanni sõnul olema analüüsi- ja mõtlmisvõimet - juht peab olema nutikam kui tavaline inimene, kirjutab Juhtimine.

ASi Marfin Pank Eesti juhatuse esimehe Riho Rasmanni sõnul on juhi puhul nii kaasasündinud kui kogemustega saadud oskused  mõlemad tähtsad. "Inimesel võivad olla head juhiomadused, aga kui tal teadmised puuduvad, on raske näiteks majandussfääris juhtimisega hakkama saada," lausus ta.

"Minu esimene juhikogemus pärineb näiteks Nõo Keskkooli  komsomolisekretäri ametikohalt. Ja  kogemused on tulnud peale seda samm-sammult," lausus ta .

Juhiks sobival inimesel peab Rassmanni hinnangul olema analüüsi- ja mõtlmisvõimet - juht peab olema nutikam kui tavaline inimene. "Juht peab suutma kõigest aru saada ja ka keerukad asjad enda jaoks lihtsaks mõelda."

Lisaks peab ta suutma inimesi kuulata ja neist aru saama. "Juht peab olema rohkem suhtlejatüüp, mitte arvude inimene," usub Rassmann. "Sest eesmärke saabki täita ainult läbi inimeste."

Samas peab juht olema otsusekindel. "Juht on see, kes teeb lõpliku otsuse ja kelle otsustusvõimest sõltub eesmärgi saavutamine," sõnas Rassmann. Juht vastutab alati, nii siis kui kõik on hästi kui ka siis, kui on halvasti. "Omanik vaatab kindlasti esimese asjana juhi poole kui ettevõttel halvasti läheb. Alluvate puhul oleneb sellest, kas avatus jab alles või mitte ning kas juht suudab muudatuste olulisuse selgeks teha. Kõik sõltub kommunikatsioonist." 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700