3. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvine džäss Nõmmel

Juba teist aastat toimub aastal 2000. alguse saanud festival Nõmme Jazz keset sooja suve. Oktoobrist augustisse kolinud festival on lisaks toimumisajale muutnud veidi ka formaati.

Nõmme Jazzi kunstilise juhi Toivo Undi sõnul annab suvine festivalipidamine korraldajatele laiema vabaduse kontserdipaikade valikul, kuna suvel saab kontserte korraldada ka vabas õhus. Vabaõhukontserdid on aga mugavam variant külastajatele, kes soovivad tulla kogu perega, kuna ruumi ja vabadust on sel juhul rohkem.

“See on juba kord Nõmme spetsiifika – suvi on kõige ilusam aeg. Festival toimub ääretult ilusas paigas ning kui vähegi ilma on, siis on seal väga mõnus,” põhjendas Unt festivali suvesse kolimist.

Festivali keskmeks on Nõmme spordikeskus, mis on ürituste läbiviimiseks ilus ja hea koht, eriti kui ürituse suunitlus on selline, et tervel perel oleks terveks päevaks tegevust.

Tänane festivalipäev saab teoks Glehni pargis. Hakatuseks annab tähetorni esisel platsil tasuta kontserdi Kadri Voorandi Trio, millele järgneb Raivo Tafenau ja Jürmo Eespere kontsert palmimajas – seegi kontsert on külastajatele tasuta.

Homne päev toob lavale festivali peaesinejad, kelleks on mustanahaline Pauline Jean USAst, kes annab ühiskontserdi koos Estonian Dream Big Bandiga Siim Aimla juhatusel. Samuti esineb homme teine festivali peaesineja, Arkady Shilkloper Saksamaalt, kelle lavapartneriks on leedukas Dainius Pulauskase kvartett. Shilkloperit iseloomustab Unt kui üht eksklusiivsemat sorti esinejat, kelle muusika on vastuvõetav ükskõik millisele kuulajagrupile.

Lisaks osalevad festivalil Daumants Kalninš (Läti) ja JazziSahtel, Again Grupp, Svjata Vatra, Panther Of Mind, Caspar Salo Group jt. Kokku on festivali esinejate nimekirjas pea nelikümmend muusikut.

 Esimest korda katsetab Nõmme Jazz tänavu uut esinemispaika, milleks on Nõmme kino. Sinna on planeeritud festivali lõpuüritus nimega Gimer & Price  Jam Session.

Erilise tähelepanu all on Nõmme Jazzil noored džässmuusikud, kellest on oodata eesti džässmuusikutele järelkasvu. Noortegruppidele on Nõmme Jazzil üles astumiseks loodud eraldi lava.

Nõmme Jazz 2012

3. ja 4. augustil

Tallinnas Nõmmel

Piletid 10 kuni 12 eurot

www.nommejazz.ee

Autor: Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700