10. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õpilased saavad taotleda tulevikutalendi stipendiumi

Tänasest, 10. septembrist saavad kõik Eesti 5.-12. klassi õpilased taotleda Tulevikutalent 2012 stipendiumi. Võitjate stipendiumifond on kokku 12 000 eurot.

Teist aastat järjest toimuva Tulevikutalendi stipendiumi väljaandmise eesmärk on premeerida tublisid ja andekaid 5.-12. klasside õpilasi, kes saavad stipendiumi kasutada oma huvialadega tegelemiseks. Õpilasi hinnatakse eelmise kooliaasta tulemuste ning silmapaistvate saavutuste eest ühes viiest kategooriast - ühiskondlik tegevus; teadus; humanitaarteadus; kunst, muusika ja kultuur; sport ja tervis.

Igas kategoorias valib žürii välja viis laureaati, kellest parimaid premeeritakse Tulevikutalendi tiitli ning 600 euroga. Igas kategoorias antakse välja ka neli teist kohta, keda premeeritakse 450 euro suuruse stipendiumiga. Tulevikutalent 2012 stipendiumifond on 12 000 eurot. Stipendiumi kasutamise üle saavad noored ise otsustada ning piiranguid erinevalt teistest analoogsetest konkurssidest rahakasutamisele ei seata.

Stipendiumid paneb välja Maxima Eesti OÜ, kelle esindaja Ty Lehtmäe sõnul oli eelmisel aastal noortel konkursi vastu suur huvi ning tõelisi talente väga palju. „Möödunud aastal esitati kokku 1700 taotlust pea kõikidest Eestimaa nurkadest. Sedavõrd suur huvi innustab Tulevikutalendiga jätkama ka sel aastal,” ütles Lehtmäe. “Eelmise aasta kogemus näitas, et Eestis on väga suur hulk andekaid noori, kes lisaks tublidele tulemustele koolis jõuavad tegeleda kõrgel tasemel ka näiteks spordi, muusika või tantsuga. Nende noorte märkamine ja toetamine on ülioluline.”

 

Taotlusi saab esitada 10. oktoobrini Tulevikutalendi kodulehel http://www.tulevikutalent.ee . Samal lehel on kättesaadavad ka konkursi tingimused ning nõutavad dokumendid. Stipendiumi saajad kuulutatakse välja novembri alguses toimuval pidulikul aktusel.

Lisainfo:

Kristi Jõesaar

Konsultant

Hamburg & Partnerid

Mob: 52 76 132

E-post: [email protected]

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700