20. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seenetoiduretsepte toidublogijatelt 

Tänavu on erakordne seeneaasta ning seenelisi metsad täis. Bioneer.ee uuris, mida toidublogijad seentega ette võtavad.

Kui tavaliselt leiab turgudelt müügil vaid kukeseeni, siis sel aastal on seenevalik palju mitmekesisem - puravikud, erinevad riisikad, võiseened, pilvikud, sirmikud jne. Allovevalt mõned soovitused toidublogijatelt, mida nemad seentega ette võtavad.

Toidublogija Ülle paneb sel aastal põhirõhku seente hoidistamisele, et ka talvisel ajal saaks seeni toitudes kasutada. "Seente puhul olen vähemalt enda peal täheldanud, et kupatad neid küll poole ööni, kirud ja keedad ning lubad, et ei lähe enam metsa. Paar päeva hiljem on see kõik nagu peast pühitud ja aiva ootad, et saaks uuesti metsa minna," räägib Ülle.

Ülle jagab oma selleaastast lemmikmarinaadi seentele. Samuti pakub Ülle oma blogis kaks seenepiruka retsepti, millest esimene on pastinaagiga seenepirukas  ja teine kukeseenepirukas.

Toidublogija Mari-Liis jagab samuti oma parimaid seeneretsepte, milleks on marinaad pilvikutele, seene-porgandipirukas ja praetud sirmik.

Toidublogija Tuuli kasutab seeni suppide valmistamiseks. Tuuli pakub välja seenerassolniku ja seeneborši. Tuuli blogist leiab ka metsaseene strogonofi retsepti. Samuti jagab Tuuli ideid seente marineerimiseks. 

Toidublogija Ragne armastab küpsetada seenepirukaid, tema blogist leiab mitu seenepiruka retsepti, milleks on sügisene seenepirukas ja kukeseenepirukas. Nagu kõik agarad kokkajad, paneb ka Ragne seeni talveks purki.

Samuti kirjutab toidublogija Piret  oma metsaskäigust ning seente hoidistamisest.

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab bioneer.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700