16. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sombuse aja vitamiinikokteil

Tõsistele kontsertidele ja etendustele vahelduseks pakub Äripäeva lisaleht Puhkepäev välja 11 humoorikat sündmust, millel tasub 2012. aasta kahel viimasel kuul end naerutada lasta.

KINO

“JA KUI ME ELAKSIME KÕIK KOOS?”

Tallinnas kinos Artis

www.kino.ee

Režissöör: Stéphane Robelin

Mida teha selleks, et mitte sattuda vanadekodusse? Kuldsesse ikka jõudnud head sõbrad tulevad suurepärasele mõttele – nad otsustavad hakata koos elama. Kommuunielu küpses eas ei ole aga nii lihtne, kui tundub. Kõigil on oma harjumused, iseloom ja veidrused, lisaks koorub tasapisi välja vanu saladusi ja ebameeldivaid üllatusi.

“MÄNGURID”

PÖFFi programmi “Vitamiinilaks” raames

Tallinnas kinos Artis 17.11

Tartus Cinamonis 20.11

Valga kultuurikeskuses 29.11

Kuressaare Linnateatris 29.11

Viljandi pärimusmuusika aidas 29.11

Pärnu keskraamatukogus 02.12

www.poff.ee

Režissöör: Emmanuelle Bercot, Fred Cavayé, Jean Dujardin jt

Film on meeste truudusetusele pühendatud sketšide kogumik, mille on koostanud seitse režissööri. Vaatajale antakse provokatiivne ja absurdimaiguline pilguheit abielumehe seksisfääri, mis röövib prantslasliku romantilisuse aura nii abieluväliste suhete tagamaadelt kui ka vallutustelt enestelt.

“SEE VALSS ON SINU”

PÖFFi programmi “Vitamiinilaks”raames

Tallinnas Solarise kinos 17.11 ja 27.11

www.poff.ee

Režissöör: Sarah Polley

Margot, kelle abielu Louga näib pea et idülliline, tutvub tööreisilt tagasi tulles võluva Danieliga. Nendevaheline seletamatu külgetõmme võiks jääda vaid kergeks flirdiks, kui ootamatult ei selguks, et ollakse naabrid. Tekib keerukas suhtekolmnurk.

“KANEEL”

PÖFFi programmi “Vitamiinilaks” raames

Tallinnas Kumu auditooriumis 22.11

kinos Artis 24.11

www.poff.ee

Režissöör: Jordi Mariscal

Tütre surma tõttu kaotab Tere kire kokakunsti vastu ja jätab töö oma Mexico Citys asuvas restoranis. Äri päästa püüdes palkab restorani mänedžer Beatriz Prantsusmaal õppinud ja Cordon Bleuga autasustatud peakoka Rosi. Tere nutikas lapselaps Maria aga loodab vanaema taas naeratama panna, püüdes juhatada ta tagasi toiduvalmistamise juurde ja restorani juhtima.

STAND-UP

COMEDY ESTONIA: “WEDNESDAY NIGHT LIVE”21.11 Tartus klubis Kink Konk

www.comedyestonia.com

Comedy Estonia alustab Tartus show’ga “Wednesday Night Live”, kus naerutajad Janika Maidle, Sander Õigus, Elen Veenpere ja Louis Zezeran räägivad nii oma klassikalisi hitte kui ka uusi lugusid.KOMEEDIKLUBI: PETER JOHANSSON & STUART GOLDSMITH02.12 Tallinnas Von Krahlis

www.facebook.com/komeediklubi

Pete Johansson on suur ja vali ning räägib kiiresti, aga tema huumoris on mõtlik külg. Stuart Goldsmith seevastu on meeldiv ja sarmikas džentelmen. Tema huumor on soe, leidlik ja vahel ka provotseeriv.

TSIRKUS

TSIRKUSETENDUS “KARUD KÖIEL”

20.12 Tallinnas Saku suurhallis

www.sakusuurhall.ee

Detsembris saab näha programmi, mis seab fookusesse köielkõnni. Publiku ette astuvad parimad Venemaa tsirkuseartistid koos köiel kõndivate karudega.

“SUURED INDIA ELEVANDID”

19.01 Tallinnas Saku suurhallis

www.suurtsirkus.ee

Tsirkuseetenduse nael on viie India elevandi esinemine. Ühtlasi ootavad publikut ees õhuakrobaatide tantsud, klounide trikid ning dresseeritud kasside ja koerte esinemine.

TEATER

“VÕTAME UUESTI”

27., 28., ja 29.11 teatris NO99

www.no99.ee

Lavastaja: Tiit Ojasoo

NO99 viimaseid kordi mängitavas lavastuses analüüsitakse komöödiat mitmesuguseid teooriatööriistu kasutades. Loo keskmes on teatritrupi lavatagune elu.

“KÕIK ON TÄIS”

Eesti Draamateatris

www.draamateater.ee

Lavastaja: Priit Pedajas

Sam töötab lagunevas poolkeldrikorruse ruumis, kus miski ei viita ülakorrusel asuvale luksusrestoranile. Ometi on just Sam see, kes kitsas ubrikus mitme telefoniga laua taga istudes suurlinna koorekihile laudu reserveerib. Taavi Teplenkov mängib lavastuses 40 osa, teiste seas naisi ja mehi, superstaare ja miljonäre, aferiste ja umbkeelseid välisturiste.

“ELU JA KUIDAS SELLEGA TOIME TULLA”

Rakvere Teatris

www.rakvereteater.ee

Lavastaja: Üllar Saaremäe

Improvisatsioonidest sündinud koomilises lavastuses vaadeldakse naiseks- ja meheksolemise tahke. Lavastus õpetab ennast pidevalt vastassugupoolele mõistetavaks tegema ja seda mõistma, et elus normaalselt hakkama saada.

Autor: Tiive Murdoja, Äripäeva Puhkepäeva toimetus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700