Autor: Tiive Murdoja • 27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: aastalõpupidustuste stiilispikker

Kui hakkad aastalõpupidustuste tarvis riietust valima, siis Tallinn Dollsi loovjuhi ja disaineri Mari Martini sõnul on selle aasta moemärksõnadeks luksuslik samet ja brokaad.

Mari arvates on samet ja brokaad ajatud, luksuslikud ning naiselikud. Ja sobivad eriti hästi just  pidulikeks puhkudeks. „Miks mitte valida ka efektne värv - kas punane, sinine, lillakas või roosa. Siis võib ka tegumood pisut lihtsam olla, et mitte liiale minna kõigega”, jagab Mari stiilinõu.

Millega arvestada aksessuaaride valikul?

Aksessuaarid peaksid alati kokku sobima riietusega. Kõige kindlam reegel on ikka see, et kui riided on silmapaistvad, siis ehted võiksid rahulikumad olla, pisut väiksemad ja minimalistlikumad. Kui aga riietus on pigem lihtne ja väga klassikaline, siis võib mängima asuda just ehetega. Eriline ehe räägib ikka nii palju.

Loomulikult ei ole keelatud mitte midagi ja moes puuduvad raudreegleid, kuid sellisel juhul ei eksi Sa igatahes.

Milline riietus on jõulupeol kindla peale minek, et mitte olla liiga ülepakutud?

Valida efektne kangas, kuid väga lihtne lõige, mis istub suurepäraselt. Peaasi, et tunned ennast selles hästi ja kindlalt. Küll aga, et eristuda igapäevasest, siis vali kas ilus värv või kaunis muster.

Mida tasuks kindlasti vältida?

Peamine ongi see, et inimene siiski riietuses säraks, mitte vastupidi. Väldi seda, et riietuse särades jääd ise tahaplaanile. Õige riietus rõhutab Sinu kõige kaunimaid võlusid ning aitab varjata pisivigasid. Kuid kui kostüüm varjutab Sinu olemust, siis ei ole Sa enam siiras ja usutav.

Millise summaga tasuks arvestada, kui meie kaubandusest minna pidulikku riietust otsima?

Kaua kestva ja hea asja nimel võiks arvestada ikka 150 euro suuruse summaga.

Kas peaks tundma ennast halvasti, kui minna peole sama kleidiga, millega eelmisel aastal sai peol käidud?

Kindlasti mitte. Vahel on võimalik kanda sama kleiti hoopis erineval moel. Aksessuaarid, meik ja soeng mängivad samuti palju rolli.

Anna palun mõni säästunipp, kui raha napib, kuidas ikkagi kauni ja isikupärasena peol särada?

Otsi üles oma vanaema vintage ehted ja prossid. Üks väga väärikas ja ajaloohõnguline pross teeb kindlasti ka kõige lihtsama kleidi kõnekaks ja isikupäraseks.

Vaata fotogaleriid Mari Martini Tallinn Dollsi pidulikust kollektsioonist:

Foto: www.siison.ee
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700