14. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nädalavahetusel jõululaadale!

Laadamöll vallutab Eesti. Sel nädalavahetusel toimuvad üle Eesti jõululaadad, kus pakutakse söögi- ja kingikraami, toimuvad töötoad ning kavas on meelelahutusprogramm.

15. detsembril viiendat korda Narva muuseumi põhjaõues toimuval talvelaadal on võimalik kella 10st 18ni tutvuda paljude kauplejate pakutava kraamiga. Avatud on meistrite töötuba, kus võib saada aimu vana aja käsitöövõtetest ja retseptidest ning jälgida, kuidas valmivad näiteks sepanael või verivorst.

Ühtlasi on võimalik osaleda mängudes koos rändnäitlejatega, sõita hobusega,  meisterdada jõulukingitusi ning nautida lõkketuld ja elavat muusikat.

Võhmas oodatakse laupäeval huvilisi viiendale romantilisele jõululaadale, mis toimub küünlavalguses. Laadamelu algab kell 16, kui avatakse sadade küünaldega kaunistatud Võhma kultuurikeskuse, küünlavabriku ja kaarhalli ümbrus. Kavas on muusikalised etteasted, näitused, verivorsti valmistamise, piparkookide kaunistamise ja kingituste pakkimise töötoad ning filmi vaatamine.

Viimsi vabaõhumuuseum (Rohuneeme tee 51) on detsembris muutunud jõulukülaks, kus valmistakse jõulutoite, meisterdatakse kingitusi, vestetakse lugusid jõulukommetest, mängitakse jõulumänge ja sõidetakse koerarakendiga. Iga laupäev on avatud turg ja 15. detsembril toimub suur jõululaat. Pilet: 3 eurot, 15. detsembril jõululaadale ja -külla sissepääs tasuta. Lisainfo: www.rannarahvamuuseum.ee.

15. detsembril saab laadamöllu nautida ka Viljandimaal Abja kultuurimajas.

16. detsembril Võrumaal Rogosi mõisas, Valgamaal Tõrva kultuurikeskuse juures ja Harjumaal Kernu valla rahvamajas.

Lisainfo on üleval aadressil www.laat.ee.

Autor: Tiive Murdoja, Äripäeva Puhkepäeva toimetus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700