Autor: Tiive Murdoja • 18. detsember 2012

Retsept: Saksa piparkook Ärma moodi

Tallinnas toimunud mahejõulutoitude töötoas valmistas pr Evelin Ilves koos lasteasutuste toitlustajatega Saksa piparkooki Ärma moodi.

Lebkuchen ehk Saksa piparkook Ärma moodi:

• 3dl speltanisupüüli (või tavalist nisujahu)

• 300g mandlijahu või jahvatatud mandleid

• 1spl sidruni või apelsini sukaadi või riivitud koort või apelsinimoosi

• 1tl ingverit

• 1tl kaneeli

• 0,5tl jahv nelki

• 0,5tl jahv koriandrit

• 0,5tl jahv tähtaniisi (saab ka ilma)

• Maitseainete asemel võib panna 3tl Lebkucheni maitseainet, müügil ökopoodides – sellega on tore ka pühadeliha maitsestada.

• 0,5tl meresoola

• 2 muna

• 1 spl heledat suhkrut

• 0,5 dl rõõska koort või piima (35% on parim)

• 3-3,5dl mett

Soovi korral lisada 1 spl mustika-, pohla- või jõhvikajahu Taarapõllu talust.

Glasuuriks šokolaadi või tuhksuhkrut, purustatud mandleid, pohlasid.

Sega ühes kausis jahud ja maitseained. Teises kausis vahusta tugevaks vahuks munad suhkruga, lisa sinna mesi, vahukoor (piim) ja sukaad või moos. Sega sisse jahusegu. Kalluta 20-25 cm koogivormi ja küpseta 185 kraadi juures 25 minutit.

Kaunista kook šokolaadi või suhkruglasuuriga. Tumedat šokolaadi võib sulatada veevannis, lisada sama koguse vahukoort, pisut vaniljet ja peotäis jämedalt purustatud mandleid. Kuum segu määrida koogile ja poole tunni pärast võib juba nautida.

 

 

 

 

 

 

Allikas: www.bioneer.ee

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700