29. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

4.mail talgupäevale!

Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsuvad üles kõiki eestimaalasi valima talguveebist aadressil www.teemeara.ee endale sobivad talgud ja end 4. mai talgupäevale osalejana kirja panema.

Praeguse seisuga saab Teeme Ära kodulehel valida rohkem kui 1100 talgu seast, ent uusi talguid lisatakse iga päev.

Kõik, kes soovivad kaasa lüüa Teeme Ära talgupäeval, saavad end osalejana kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee, klikates avalehel suurt rohelist nuppu „Liitu talgutega“. Teeme Ära kodulehelt saab talguid sortida ja valida nii asukoha, talgute liigi, keele kui muu järgi. Endiselt võib registreerida ka uusi talguid, selleks on sinine nupp „Korralda talgud“. Teeme Ära meeskond soovitab märkida talguveebi ka need talgud, mis toimuvad vahetult enne või pärast 4. mai talgupäeva.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et tänavu on talguid registreeritud veelgi suurema innuga kui eelmisel aastal. „Just praegu on õige aeg teha tutvust Eestimaa tänavuse talgukaardiga ning mõelda ja otsustada, kuidas oma talgupäev sisustada,“ selgitas Tüür. Ta lisas, et talgute kirjapanek talguveebi on avatud mai alguseni.

Teeme Ära talgupäev peetakse mai esimesel laupäeval, 4. mail. Taas on iga kogukond ise otsustanud talgupäevaks vajalikud tööd ja tegemised. Teeme Ära talgupäeva meeskond ja Eesti Rahva Muuseum kutsuvad inimesi jätkuvalt talgulugusid jagama. Seda saab teha talguveebis aadressil http://www.teemeara.ee/talgulood.

Üle-eestiline Teeme Ära talgupäev sai alguse 2008. aasta prügikoristusaktsiooni ja 2009. aasta mõttetalgute järel 2010. aastal. Nüüd saab iga kogukond, ühendus või aktiivne kodanik ise otsustada, mis vajab ärategemist, korraldada selleks talgud ning kutsuda teised kaasa. 2012. aasta talgupäeval korraldati üle Eesti 1241 talgut kokku 32 000 osalejaga.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabaühenduste Liit EMSL.

Talgupäeva eesmärk on edendada vabatahtlikku tegevust, ettevõtlikkust ja aktiivset eluhoiakut, parandades seeläbi meie ühist elukeskkonda ja kodanikuühiskonda ning tugevdades kohalikke kogukondi.

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700