31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Augustist on Estonian Airi lennule letis registreerumine tasuline

1. augustist tuleb Estonian Airi Light ja Eco piletiga reisijail lennujaama lauas lennule registreerudes tasuda kümme eurot.

Kümneeurone tasu kehtib ühele suunale ühe reisija kohta ning kõikidel Estonian Airi opereeritavatel lendudel hoolimata lennupileti väljastanud lennufirmast.

Tasuta saab lennule registreeruda veebis ning lennujaamas automaadis. Lisaks saavad letis tasuta lennule registreeruda Flex ja Business piletiga reisijad, SAS EuroBonuse Silver/Gold/Platinum kaardiomanikud olenemata piletist, grupitellimusega reisijad, saatjata alaealised reisijad, invaliidid ja nende saatjad (peavad olema ühes tellimuses), reisijad, kelle lend on tühistatud ja asendatud teise lennuga ning transiitreisijad, kes alustavad oma reisi teiste lennufirmade opereeritavatel lendudel ja jätkavad reisi samal päeval Estonian Airi lennul.

Tasu ei pea maksma ka reisijad, kellel pole võimalik iseteeninduslikke kioske kasutada ehk salongi kaasavõetud lemmikloomaga reisijad ja tšelloga reisijad.

Veebis saab check-ini teha 22 tundi enne plaanipärast väljumist lendudele, mis algavad Amsterdamist, Brüsselist, Kopenhaagenist, Tallinnast, Vilniusest, Oslost, Pariisist, Trondheimist, Stockholmist ja Nizzast. Seevastu Peterburi, Kiievi ja Moskva lennujaamades puudub iseteeninduslik lennule registreerumise võimalus ja seal letis tasu ei küsita.

Kui reisijal on äraantav pagas, saab selle registreerida lennujaamas pagasi äraandmislauas väljalennu päeval, Tallinnas ka eelneval päeval.

Tallinna lennujaamas lõpeb lennule registreerimine 40 minutit enne plaanipärast väljalendu. Õigeaegseks registreerimiseks palub Estonian Air tulla lennujaama vähemalt kaks tundi enne piletil märgitud väljalennu aega, välja arvatud juhul, kui reisija kasutab mõnda varasema registreerumise võimalust.

Autor: Tiive Murdoja, Indrek Kald

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700