2. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kärdla kohvikute päev hullutab nädalavahetusel kohvi- ja koogilõhnaga

Tänasest pühapäevani ootab Kärdla külla kõiki kohvikukultuuri nautlejaid – toimub järjekordne Kärdla kohvikute päev, mis on mastaapidelt suurem kui varasemalt.

Ettevõtmise pearõhk on laupäeval, mis head-paremat pakuvad 15 kohvikut. Melust saab osa aga ka juba täna ja pühapäeval, mil avatud on eel- ja järelkohvikud, loengud ja peod.

15 kohvikut, mis laupäeval külalisi vastu võtavad, on läbinud tiheda sõela ja valitud välja konkursil, kuhu soovijatel tuli saata oma kohviku idee kirjeldus, asukoht ning puutepunkt Kärdla ajalooga. “Kuna Kärdla kohvikute päev muutub järjest populaarsemaks, esitatakse iga aasta järjest enam kohviku ideid, millest tulenevalt on ka rohkem neid, kes 15 hulka ei mahu,” selgitas kohvikute valikupõhimõtteid ettevõtmise kommunikatsioonijuht Maarja-Liisa Soe.

Kohvite päev saab oma TV-kanali

Kohvikute päeva populaarsuse kasv on toonud kaasa ka mastaapide kasvu. “Näiteks kohvik Kärdla Dünamo võtab enda alla kogu staadioni, Rahvaste Sõpruse kohvik pakub meelelahutust järjest 24 tundi ning spetsiaalselt kohvikute päevaks avab elektrijaamas oma kanali Kärdla TV,” tõi Soe näiteid.

Samuti saab proovida maitsvat toitu pimegiidide juhtimisel kohvikus Pane Oma Meeled Proovile või nautida Ants Laikmaa, Konrad Mägi, Ado Vabbe ja Elmar Kitse loomingut kohvikus Parunite Balkon.

Lisaks kandub kogu ettevõtmise melu ka mujale Eestisse, sest oma otse-eetri raadiostuudiod avavad kohvikute päeval Vikerraadio ja Klassikaraadio.

Kohvikuid igale maitsele

Kõik 15 kohvikut on väga eriilmelised, nii et huvipakkuvamate leidmiseks tasuks teha eelnevalt natukene kodutööd. Kes seda teha ei jõua, siis neil soovitab Soe külastada näiteks Kärdla vetelpäästesadamas uksed avavat sadamakõrtsi Küll Santsu Saab Merimees, kus pakutakse head toitu nii hingele kui ka kehale.

Samuti väärib menüült, kujunduselt ja atmosfäärilt külastamist itaaliapärane perekohvik Bella Rosa, retrospordikohvik Kärdla Dünamo (kus lisaks suupistete pakkumisele toimuvad päeva jooksul sportlikud mõõduvõtmised) ning liikluskohvik STOP!, mis asub legendaarse Hiiumaa liiklusinspektori ja rallimehe Erkki Orunuka rajatud autokoolis. Lastele ja lapsemeelsetele pakub headparemat kohvik Tjorveni Parimad Palad. Võimalik on seal lisaks kohvitamisele mängida kaasa lusikateatris, osaleda laevaehituses ja kuulata kontserte.

Kärdla kohvikute päev toimub 2.-4.augustini Kärdla erinevais paigus.

Lisainfo: www.kohvikutepäev.ee

Autor: Signe Sillasoo, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700