7. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida kohviautomaadi valimisel silmas pidada?

Kui on soov kontorisse kohviautomaat hankida, tasub valiku tegemisel juhinduda allolevatest soovitustest.

1. Tee selgeks oma vajadus. Kui palju kontoris kohvi juuakse, kui palju eelistatakse ise kohvi teha ja kas automaadikohvi eest ollakse valmis maksma. Nii tead sa, millist pakkumist küsida.

2. Tundmatute pakkujate puhul uuri ettevõtte tausta. Selgita välja tema suuremad kliendid ning küsi neilt, kuidas nad rahul on. Nii saad kindlust, et teed õige valiku.

3. Tasuta lõunaid ei anta. Kui tundmatu firma pakub teenust selle eest raha küsimata, võiks tekkida õigustatud küsimus, kuidas ta seda teha saab, kui konkurendid sama teenuse eest raha küsivad. See küsimus tuleks ka pakkujale esitada.

4. Selgita välja, milline on pakutav hooldusteenus ning kas sa pead mingisugustel juhtudel midagi lisaks maksma. Mida avameelsemalt pakkuja võimalikest ohtudest ja hindadest räägib, seda tõenäolisem on, et ta ei jäta midagi rääkimata.

5. Kohvipakkuja degusteerimisele mine kontori 4–5 kõige nõudlikuma kohvijoojaga. Nii saad tutvuda lisaks kohvile ka pakkuja tehnika ning kontoriruumidega ja veenduda, kas valid partneriks usaldusväärse ettevõtte.

6. Sobivat automaati valides mõtle sellele, kui palju inimesi seda kasutama hakkab ning kas selle võimsus on sinu kontori jaoks piisav. Ettenähtust suurem koormus lõhub masina kiiremini. Oluline on ka, kas pakutav masin on uus või kasutatud.

7. Kohvisorti valides ära mõtle ainult hinnale, vaid ka kvaliteedile. Seda meelsamini ja rohkem töötajaid hiljem kohvi joob. Samuti ei pruugi näiliselt kallim uba kohvitassi omahinda väga kõrgeks tõsta. Su töötajad võivad olla nõus parema kohvi eest ise rohkem maksma. Näiteks ühe kallima, 32eurose kilohinnaga kohvisordi puhul on tassi omahind 30 senti.

8. Vaata pakkumise tähtajalisust ning sellest taganemise tingimusi. Näiteks ei tasu äsja tegevust alustanud ettevõttega sõlmida kolmeaastast tähtajalist lepingut, eriti kui selle varasem lõpetamine võib kaasa tuua kopsaka trahvi.

9. Kas finantseerimisel kaasatakse panka või mitte. Esimene teeb teenuse kallimaks.

10. Seadme rentimisel võib kaasneda kohustus osta toor­ainet samalt ettevõttelt.

Allikas: Vendor Eesti, Päikesekohv, Selecta Eesti, Äripäev

Autor: Tiive Murdoja, Kadri Põlendik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700