25. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolitused, mis õpetavad kingitusi meisterdama

Äripäev lisaleht Kingitused pakub välja valiku erinevaid koolitusi, kus põnevaid oskuseid omandada ja kolleegidega koos põnevaid kingitusi meisterdada.

Mesilasvahast küünalde valmistamine

Aeg:  27.11 kl 17.30–20 Oska Koolitused ruumides, Lai 34, Tallinn

Koolitusel õpitakse erinevates tehnikates valmistama mesilasvahast küünlaid. Üks vanimaid neist on kastmistehnika, mille abiga küünlaid on valmistatud. Lisaks sellele saab teada aga ka, kuidas teha loomarasvast küünlaid ning valada vahalehti ja valmistada neist veeretatud küünlaid.

Hind: 18 eurot

www.oska.ee

Trühvlid – kingitus endale ja sõbrale

Aeg: 30.11 kl 12 Harmoonikumis, Pargi tee 8, Viimsi

Koolitusel valmistatakse kolme erinevat sorti trühvleid: tšilli-, martsipani- ja datlitrühvleid. Segatakse, vormitakse, glasuuritakse ja õpitakse nende katmist. Samuti räägitakse sellest, millised maiused on tervislikud ja milline mitte, mis on suhkur, suhkruasendaja, mesi, kakaovõi, margariin ja mis nad inimesega teevad. Ka tuleb juttu toitumise filosoofiast – mida, millal ja kuidas on mõistlik nautida. Kestus 1,5–2 tundi.

Hind: 20 eurot

www.harmoonikum.ee

Isetehtud raamat – scrapbooking

Aeg: 1.–15.12 (pühapäeviti)

kl 11–13.15 Tartu Rahvaülikoolis, Vaksali 7, Tartu

Esimesel korral tehakse vanapaberist uus ja kordumatu paber, mida kasutatakse raamatukaante valmistamisel. Soovi korral võib võtta kaasa fotosid (mitte prinditud kujul, vaid fotopaberil), käsitsi kirjutatud tekste, luuletusi, pilte jms. Need võiksid olla seotud inimesega, kellele soovitakse jõuludeks raamatut teha.

Hind: 38 eurot

www.rahvaylikool.ee

Isetehtud kosmeetikumid jõulukingiks

Aeg: 5.12 kl 17.30–20.30 Tallinna Rahvaülikoolis, Estonia pst 5a, Tallinn

Kursuse eesmärk on valmistada looduslikest materjalidest kosmeetikume – kihisevad vannitrühvlid, jalakoorija, sädelev huulepalsam ja looduslik lõhnaõli. Pakendid on koolituse hinna sees.

Hind: 26 eurot, lisaks materjalikulu 6 eurot

www.kultuur.ee

Edevad helkurid

Aeg: 9.12 kl 18–21 Tartu Rahvaülikoolis, Vaksali 7, Tartu

Õpitakse valmistama ilusaid ja isikupäraseid helkureid lihtsate vahenditega just täpselt oma soovide järgi.

Hind: 24 eurot

www.rahvaylikool.ee

Leivaküpsetamise õpituba

Aeg: 10.12 kl 18 Harmoonikumis, Pargi tee 8, Viimsi

Koolitusel saab teada, kuidas teha juuretist ja seda säilitada, kuidas ja kui kaua leivatainast hapendada, milliseid jahusid kasutada, kuidas leivatainast segada, milliseid lisandeid kasutada, millisesse vormi ja kui kauaks leib küpsema panna, kuidas käituda leivaga pärast ahjust väljavõtmist ning millised tüüpilisemad vigu leiva küpsetamisel vältida. Osalejatel on võimalus erinevaid leivasorte maitsta ja võrrelda. Soovijad saavad ise ka tainast sõtkuda. Lisaks õpetussõnadele ja retseptidele antakse igaühele kaasa ka leivajuuretis. Kestus 1,5–2 tundi.

Hind: 20 eurot

www.harmoonikum.ee

Kingituste pakkimise töötuba

Aeg: 12.12 kl 18–20 Oska Koolituste ruumides, Lai 34, Tallinn

Koolitusel õpitakse tundma ja kasutama erinevaid pakkematerjale, tegema vahet, milliste kingituste puhul millist paberit või pakendit kasutada, kuidas erikujulisi kingitus – tasse, taldrikuid, pehmeid või ümaraid esemeid – pakkida ja rosettide, lipsudega kaunistada.

Hind: 10 eurot

www.oska.ee

Keraamikakursus

Aeg: Esmaspäevast pühapäevani Tallinnas Meistrite Hoovi Keraamikakojas, Vene 6, Tallinn

Iganädalased kursused toimuvad nii suurtele kui väikestele savihuvilistele ja kestavad sügisest suve alguseni. Meistri juhendamisel õpitakse mitmesuguseid põnevaid tehnikaid kõrgkuumuskeraamikas. Keraamikakursus täiskasvanutele kestab 2 tundi, lastekursus 1,5 tundi. Korraga mahub meisterdama kuni 10 inimest.

Hind: 10–15 eurot kord

www.keraamikakoda.ee

Padja maalimise kursus

Aeg: Maarja-Magdaleena Gildi kojas Ene 7 Asja, Uus 5, Pärnu

Koolitusel padi kujundatakse ja maalitakse siidile, siis õmmeldakse juhendaja abiga kokku ja voodrile ning täidetakse padjasisuga.

Hind: 19,50 eurot

www.maarjamagdaleenagild.ee

Klaasikoja töötoad

Aeg: Maarja-Magdaleena Gildi Klaasikojas, Uus 5, Pärnu

Toimuvad nii klaasisulatamise kui ka vitraaži töötuba. Klaasisulatamise töötoas õpitakse taaskasutatud klaasist valmistama pilte või erinevaid tarbeesemeid. Vitraaži töötoas saab teada aga, kuidas klaasitükkidest, mis ühendatakse omavahel tinaga, panna kokku kauneid klaasist pilte.

Hind: klaasisulatamise töötuba 16 eurot, vitraaži töötuba 8,50 eurot

www.maarjamagdaleenagild.ee

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700