14. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

13 häirivat tüüpi kontoris

Suure osa oma ajast veedame me tööl. Seal ümbritsevad meid aga väga erinevate harjumustega inimesed, keda tavaliselt ei saa me ise valida. Kui kontoris hakkab keskpäeval levima kõrbenud kalapulkade küpsemise aroom, siis tead, et selles on taaskord süüdi Sinu häiriv kolleeg.

Tähelepanelikult jälgides leiadki kontorist need 13 erinevat isiksuse tüüpi. Olgu selleks siis ärritaja, ideevaras või töönarkomaan – sarnasusi leiad kindlasti ka enda töökaaslaste seas.

Vaata lähemalt, kellega Sina neist häirivatest tüüpidest koos töötad.

1. Ärritaja

Ta ei kurda kunagi avalikult kui vähe teised töötavad, kuid tülitab Sind pisiasjadega. Ta peab alati ära mainima, kes õhtuti liiga kaua kontoris istub või kes jätab oma asjad lohakile.

2. Ideevaras

Nagu nimigi ütleb, on ideevaras Sinu sõber seni, kuni tal tekib võimalus näpata hea idee. Seepärast jälgib ta igat Sinu sammu ja ootab vaikselt oma võimalust, et õigel hetkel Sinu idee eest palgakõrgendus endale krabada.

3. Logard

Mikrolaineahjus kõrbevad kalapulgad ning külmkapis seisab parim enne möödas kapsasalat. Lisaks ajab ta Sinu kohvi ümber. Selles on süüdi logard, kes tavaliselt jätab ka oma nõud pesemata.

4. Lobiseja

Lobiseja tunned Sa ära selle järgi, et kohe kui ta oma jutuga alustab, on järgmised 30 minutit samahästi kui kadunud. Kolleegid hoiavad temast võimalikult kaugele, sest lobisejaga ei ole võimalik suhelda.

5. Delegeerija

Delegeerija leiad Sa tavaliselt lehti lugemas või sotsiaalvõrgustikes seiklemas. Tal lihtsalt ei ole tööd, kuna kella 10-ks on ta kõik tööülesanded juba sujuvalt kolleegide vahel laiali jaganud. Ülemuste silmis on ta aga suurepärane ajaplaneerija.

6. Töönarkomaan

Kergelt agressiivne, samas iseseisev ja ambitsioonikas. Saabub kontorisse enne teisi ning keegi ei tea, kas ta õhtuti sealt ka lahkub. Tema elus on ainult kolm komponenti: söömine, magamine, töötamine. Ta on töönarkomaan ning vaatab altkulmu neid, kellel on lisaks ka eraelu.

7. Käratseja

Ta vilistab, laulab, ümiseb, itsitab, ragistab sõrmi, teeb nätsumulle, räägib telefonis läbi valjuhääldi, kiigub tooliga ning kuulab valjusti muusikat. Aeg-ajalt haarab ta pastapliiatsid ning kehastub kontori-trummariks. Ta ei teadvusta endale, kuivõrd suudab ta teisi vihale ajada. Temasugused ongi põhjuseks, miks avatud kontorid peaksid olema keelatud.

8. Koosolekuguru

Koosolekuguru arvates võiksid kõik tööpäevad koosneda 70% ulatuses koosolekutest. Ta armastab koosolekuid ning ta ei käi nädalavahetusel väljas lihtsalt lõunatamas, vaid perega restoranis koosolekut pidamas. Õhtuti on tal planeeritud koosolekud lastele unejuttude lugemiseks.

9. Klatšija

Ta elab skandaalide nimel, kulutades enamuse oma ajast kolleegide järele nuhkimisele ning uute kuulujuttude levitamisele.

10. Üliaktiivne praktikant

Alguses tundub praktikant tore, sest temale saab anda vähemtähtsa töö ülesanded. Aegapikku muutub ta aga tüütuks. Praktikandil on iga päev 100 erinevat küsimust ja probleemi ning Sina hakkad tasapisi lugema päevi, millal lõppeb tema praktika.

11. Lojaalne vinguja

Talle on vastukarva terve ettevõtte poliitika, kaastöötajate käitumine ning kõik juhtkonna otsused, kuid ta on püsinud oma kohal juba aastaid, ega kavatse eal lahkuda.

12. Spämmimootor

Outlookis blokeeritud isikute alt leiad Sa Spämmimootori. Parem hoia teda seal edasi, kuna vabaks saades hakkavad Sulle postkasti saabuma pildid tema koerast, vanematest, lastest, kodust, puhkusest, toidust ja hobidest.

13. Piinlikult aus

Ta räägib söögilauas detailselt oma piinlikest terviseprobleemidest, voodielust ja dramaatilistest suhteprobleemidest. Ta ei tunne piinlikust ning ei tea, kust jookseb piir.

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab CV Keskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700