Autor: Tiive Murdoja • 17. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas tähistatakse täna kevade saabumist

Tallinnas tähistatakse täna, 20.märtsil kevade saabumist traditsioonilise üritustesarjaga „Kevad kõnnib mööda linna“, kuhu  mahub lisaks kevade tervitamisele Musumäel ka hulgaliselt erinevaid tegevusi.  

Pikaajalise traditsioonina korraldab kevade saabumise tähistamist Kodulinna Maja. Üritused  linnas algavad igal kevade saabumisele eelneval ja järgneval tunnil. Tallinnas võetakse kevad traditsioonilise pidulikkusega  vastu Musumäel  tema astronoomilisel saabumishetkel, seekord  kell 18.57.

Kevadüritused algavad juba kell 10.57, mil Aleksei Turovski tutvustab  loomaiaas huvilistele kevadist loomariiki, tunni aja pärast viib taimetark Urmas Laansoo  läbi ringkäigu Tallinna Botaanikaaias ja kell 12.57 toimub  Kodulinna Majas (Gümnaasiumi 3) Viimsi keskkooli kooliteatri etendus „Pöialpoiss ja lumivalge“;  kevadet otsitakse kell 13.57  ka Lastekirjanduse Keskuses  (Pikk 73).  Kell 14.57 valmistatakse lastegaleriis Kullo (Kuninga 6) tuuleveskeid ja kuulatakse linnulaulu, kell 15.57 jätkuvad kevadüritused salongis Allee (Pikk 34), kus kunstiteadlane Mai Levin kõneleb Eduard Wiiralti sünniaastapäeva puhul tema loomingust, kell 16.57 algab tegevus Savi tärkab! asuurkeraamika Stuudios Loewenschede tornis ja kell 18.18  saadetakse Piiskopi aias Toomkiriku taga  ära viimane talvepäike  koos ansambliga Igihaljas seitse ja tulegrupiga Flameous.

Kell 18.57 jõuab kevad Musumäele, kus teda tervitavad TTÜ koorid, segakoor Noorus, Toivo ja Toomas Luhats karjasepasunatega ning  Politsei-ja piirivalveorkester. Kell  20.57 esitavad Kodulinna majas Ott Arderi luuletusi Tallinna Reaalkooli noored  ja poeedi sõnadele loodud muusikat Helin-Mari ja Jaan Arder.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700