Autor: Tiive Murdoja • 22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algab Nõmme Kevad

Eeloleval nädalavahetusel, 23.-25.maini toimuvad Nõmme linnaosa kevadpäevad. Nõmme Kevade ajal on Nõmme erinevais paigus üritusi igale eale ja maitsele: alates näitustest, töötubadest ja kontsertidest ning lõpetades spordivõistluste ja rabamatkadega.

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on Nõmme Kevad pikkade traditsioonidega üritus. „Nõmmel korraldati kevadpäevi ka enne Teist maailmasõda. Taas hakati linnaosapäevi pidama 1980. aastate lõpus. Nõmme Kevade nime all on üritus toimunud juba 1989. aastast alates, tähistades tänavu 25. sünnipäeva,“ rääkis Terik.

Temaatiliselt võib sel aastal  Nõmme Kevade jaotada kolmeks. „Reede on noortepäev. Nõmme keskuses Sõõrikukohviku esisel platsil ja Nõmme põhikooli korvpalliväljakul tehakse palju põnevat eelkõige noortele, kuid uudistama tasub tulla ka vanematel. Päeva lõpetab kontserdiga Birgit Õigemeel,“ rääkis linnaosavanem.

„Laupäev on pühendatud kunstile ning tantsu- ja laulupeole. Suusahüppetorni jalamil avatakse rõivadisainer Marilin Sikkali eestvedamisel pop-up loovala. Mitmed Nõmme kunstnikud teevad sel päeval lahti oma ateljeed, külastajad saavad ise kätt proovida või niisama mõnusalt aega veeta Nõmme klaasi- ja keraamikastuudios, Kadri Kaerma keraamikahoovis ja Helina Tilga stuudios. Õhtul toimub aga Nõmme spordikeskuses Nõmme laulu- ja tantsupäev „Hoidkem vaid ühte…“, kus astub üles 27 koori, üheksa rahvatantsurühma ja kolm puhkpilliorkestrit. Kontsert algab rongkäiguga Glehni lossi juurest,“ lisas Terik.

Pühapäeval, 25. mail kella 10–17 peetakse Nõmmel Serva ja Hange tänava piirkonnas tänavalaata „Roheliste väravate tänav“, mis lõpetab väärikalt 23.–25. maini toimuva Nõmme linnaosa kevadfestivali Nõmme Kevad.

Nagu tänavalaatadel kombeks, saab osta, müüa ja vahetada nii uut kraami kui vanavara. Mitmed pered avavad oma koduhoovides kodukohvikud, teiste seas näiteks ka Kaarel ja Vladislav Koržets, kes Serva tänaval elavad. Kohal on Nõmme Aednikud ja tehakse rohevahetust, kunagise Flora maja õuele tuleb Põhjala pruulikoja ja Motomuttide kohvik ning Unic-moto vanade motikate näitus, samuti on kohal maanteeameti „pöörlev auto“ ning raudteeohutusega tegelev rahvusvaheline mittetulundusühing Operation Lifesaver Estonia.

Lastealal on Laste Kokastuudio, Piduvanker, Pääsküla Põnnituba, Nõmme loodusmaja loomad, korraldatakse rabamatku ja palju muud toredat.

Laadapäevaks püstitatakse kaks lava, kus saavad teoks erinevad esinemised ja koostegemised – üks Metsanurga, teine Hange tänavale. „Roheliste väravate tänaval“ esinevad teiste seas näiteks Põldsepp ja Pojad, Würffel, Bombillaz jmt.

Nõmme Kevad 2014 üritused on tasuta, programmiga saab tutvuda koduleheküljel www.tallinn.ee/nommekevad2014.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700