Autor: Heidi Vihma • 18. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Pegasus on tagasi

Restoran Pegasus
Autor: Julia-Maria Linna

Mulle tundub, et olen vist juba korra sellise pealkirjaga restoraniloo kirjutanud. See oli aastal 2000, kui legendaarse kohviku asemel tekkis restoran Pegasus. Tekkis ja kadus, et uuesti sündida, nüüd siis juba kolmandat korda, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Kuidas legend alguse sai ja missugune oli proto-Pegasus, mäletavad vaid need, kellel eluaastaid kuuskümmend ja üle: esimese Pegasuse kuldaeg oli eelmise sajandi kuue-seitsmekümnendatel, mil temast sai boheemlike kultuuriinimeste kohtumispaik.

Teine, 2000. aastate Pegasus oli noobel restoran, mille minimalistlik sisekujundus ja maksimalistlik hinnakujundus talle pikka iga ei võimaldanud. Pikka iga ei olnud ka Fish ja Wine nimelisel söögikohal, mis Pegasuse ruumides üritas jätkata.

Ja nüüd siis Pegasuse kolmas tulemine. Esialgu küll vist ainult tänavarestoranina-baarina, teisele ja kolmandale korrusele pole õnnestunud jõuda. Kord öeldi seal koolitus olevat ja teisel korral toodi põhjuseks, et seal on liiga kuum ja nagunii keegi ei taha sinna minna. Pole õige, mina ju tahtsin. Ja silt "Palava ilma tõttu suletud" oleks olnud igatahes meeldivam, kui kelneri ootamatu "sinna ei saa".

Täispikkuses lugu saavad edasi lugeda Äripäeva tellijad.

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700