2. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikluspiirangud seoses president Obama visiidiga

Seoses Ameerika Ühendriikide presidendi visiidiga sulgeb politsei kolmapäeval, 3. septembril Tallinnas korduvalt liikluse südalinna, Toompea, Kadrioru ja lennujaama vahelistel teedel.

Kuigi enamik liikluspiiranguid jääb ajavahemikku kell 9.30-18.00, võib politsei sõltuvalt visiidi algusajast sulgeda lennujaama ja südalinna vahel 15 minutiks liikluse ka kolmapäeva varahommikul.

„Palume mööda Tartu maanteed hommikuti Tallinna sõitvatel inimestel arvestada võimalusega, et kolmapäeva varahommikul võib politsei lühiajaliselt sulgeda liikluse lennujaama ning südalinna vahel, kuigi hõreda liiklusega ajal ei tohiks see suuri liiklusseisakuid tekitada,“ ütles Põhja prefektuuri juht Kristian Jaani. „Seda tuleks arvesse võtta ka reisijatel, kelle lend väljub Tallinna lennujaamast 3. septembri varahommikul. Soovitame igaks juhuks asuda lennujaama poole teele tavalisest varem.“

Kristian Jaani sõnul peaks oluliselt lisaaega varuma inimesed, kes lähevad kesklinnast lennujaama kolmapäeva pärastlõunal või tööpäeva lõpus, kuna sel ajal võib liiklus Tartu maanteel olla tugevalt häiritud.

Liikluspiirangud autokolonni liikumise ajal

Politsei sulgeb Ameerika Ühendriikide presidendi saabumisel teisipäeva öösel vastu kolmapäeva või kolmapäeva varahommikul 15 minutuks liikluse marsruudil lennujaam – Rävala puiestee.

Kolmapäeva hommikul kella 9.30 ja 11 vahel suletakse autokolonni liikumise ajaks lühiajaliselt liiklus Rävala puiestee ja Kadrioru lossi vahelistel teedel ning kella 11.30 ja 13 vahel marsruudil Kadriorg – Estonia puiestee.

Ajavahemikul kell 13-14 sulgeb politsei 15 minutiks liikluse Estonia puiestee ja Toompea vahelistel teedel ning kella 14 ja 15 vahel marsruudil Toompea – Kadriorg.

Kella 16 ja 18 vahel sulgeb politsei veerand tunniks liikluse marsruudil Kadriorg – Rävala puiestee ning pärast seda Rävala puiestee ja lennujaama vahelistel teedel.

„Sulgeme visiidi ajal tänavad nii lühiajaliselt kui võimalik ja politseinikud aitavad pärast autokolonni möödumist ristmikel liiklust reguleerida,“ ütles Kristian Jaani. „Soovitame siiski autojuhtidel võimalusel 3. septembri päeval kesklinna vältida, kuna kindlasti tekib tänavate sulgemise tõttu ulatuslikke liiklusummikuid.“

Pikaaegsemad liikluspiirangud ning aiaga piiratud alad on planeeritud ainult visiidi käigus külastatavate hoonete vahetus läheduses Toompeal, Kadriorus, Rävala puiesteel ja Solarise keskuse ümbruses. Üksikutele aiaga piiratud aladele tagab politsei kõigile elanikele ja seal töötavatele inimestele ligipääsu, kaasas tuleks kanda isikut tõendavat dokumenti.

Rävala puiestee

Teisipäeva, 2. septembri kella 17 ajal sulgeb politsei liiklusele Rävala puiestee lühikese lõigu Liivalaia ning Kivisilla tänava vahel ja osa Tornimäe tänavast. Need jäävad liiklusele suletuks kuni 3. septembri tööpäeva lõpuni. Jalgsi saab Rävala puiesteel liikuda Tartu maantee poolsel kõnniteel. Tornimäe elanikud ja töötajad saavad suletud alale läbi pääslate.

Maakri ja Kuke tänav muudetakse ajutiselt kahesuunaliseks. Europarki maa-alune parkla Rävala puiesteel jääb avatuks, parklasse pääseb Maakri tänava sissepääsust ning parklasse tulevatele autodele tehakse turvakontroll.

Solarise keskuse ümbrus

Alates 3. septembri varahommikust kuni tööpäeva lõpuni on autoliiklusele suletud osad Estonia puiestee, Kentmanni tänava ja Sakala tänava lõigud. Eesti Panga ja Solarise keskuse ümbruses on samal ajavahemikul piiranguid ka jalakäijatele. Solarise keskus jääb külastajatele avatuks, kuid Solarise parkimismajja 3. septembril ligi ei pääse.

Toompea

Kolmapäeva varahommikust kuni tööpäeva lõpuni piiratakse nii sõidukite kui jalakäijate liikumist Toompeal Stenbocki maja vahetus läheduses. Liiklusele on suletud Kiriku plats, Rahukohtu tänav ja Kiriku põik ning osaliselt Toom-Rüütli ja Kiriku tänav. Hommikul kella 10 ajal suletakse jalakäijatele Patkuli trepid ja vaateplatvorm.

Kadriorg

2. septembri õhtust 3. septembri tööpäeva lõpuni on Kadriorus nii autoliiklusele kui jalakäijatele suletud Weizenbergi tänav alates Poska tänava ristmikust kuni Kadrioru lossini. KUMUsse pääseb Valgelt tänavalt.

Parkimispiirangud

Seoses visiidiga piiratakse mitmetel südalinna, Kadrioru ja Toompea tänavatel ajutiselt parkimist. Politsei palub autojuhtidel jälgida ajutisi parkimiskeelumärke, mis paigaldati 1. septembri õhtul. Kui politsei peab parkimiskeelualasse jäetud sõiduki visiidi ajal teisaldama, saab selle kohta informatsiooni Politsei- ja Piirivalveameti infotelefonil 612 3000. Võimalusel üritab politsei alati esmalt saada kontakti auto omanikuga, et ta oma sõiduki ise ära viiks.

1. septembri õhtust 3. septembri tööpäeva lõpuni on parkimispiiranguid:

Kesklinnas: Estonia puiesteel (Pärnu maantee ristmikust Teatri väljakuni), Teatri väljakul, Rävala puiesteel (Liivalaia tänavast Kentmanni tänavani), Maakri tänaval, Kentmanni tänaval (Rävala ja Estonia puiestee vahelisel lõigul), Sakala tänaval, Pronksi tänaval (Tartu ja Narva maantee vahel), Narva maanteel (Pronksi tänava ristmikust Weizenbergi tänavani);

Toompeal: Kiriku platsil, Piiskopi, Toom-Kooli ja Rahukohtu tänaval ning Kiriku põigul;

Lisainfot visiidiga seotud liikluspiirangutest saab Politsei- ja Piirivalveameti infotelefonilt 612 3000. 

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700