17. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna toimub töömess Rahvusraamatukogus

18. ja 19. septembril toimub Tallinnas Rahvusraamatukogus järjekordne töömess. Tulenevalt eelnevate aastate suurest huvist on mess seekord kahepäevane. Sissepääs messile on tasuta, uksed on avatud neljapäeval, 18. septembril kell 14-17 ja reedel, 19. septembril kell 10-16.

Messi korraldavad Eesti Töötukassa ja üleeuroopaline tööhõivevõrgustik EURES.

Eesti Töötukassa EURES teenusejuhi Marta Traksi sõnul on töömessile oodatud kõik inimesed, kes soovivad leida tööpakkumisi ning infot töökohtade ja -võimaluste kohta nii Eestis kui teistes Euroopa riikides.

„Kahel messipäeval osaleb üle 40 tööandja nii Eestist kui mujalt Euroopast ning tööd pakutakse paljudes erinevates valdkondades. Samuti saab kuulata põnevaid ettekandeid ning osaleda tööotsingu infotunnis,“ lisas ta.

 

Eesti tööandjad pakuvad messil tööd väga erinevatel aladel: oodatud on näiteks müügitöötajad, klienditeenindajad, projektijuhid, tootmise oskustöölised, kokad, keeleõpetajad, tegevusjuhendajad, turvatöötajad, taksojuhid, postitöötajad, õmblejad, puhastusteenindajad, transporditöölised, hooldajad jt.

Tööandjad teevad esmased tööintervjuud juba messi ajal, seetõttu võiks kaasa võtta oma CV (kui soovite kandideerida välismaa töökohtadele, siis ingliskeelse, Saksamaale kandideerides saksakeelse).

Saksamaal pakutakse tööd hotellides ja restoranides: kandideerima oodatakse kokkasid, administraatoreid, ettekandjaid / kelnereid, vahetuse vanemaid, toateenijaid. Vajalik on saksa keele oskus, erialane haridus või vähemalt kaheaastane töökogemus. Lisaks otsitakse Saksamaale IT-spetsialiste, koduabilisi, arste ja õdesid.   Arstidele ja õdedele pakutakse tööd ka Suurbritannias ja  Rootsis.  Norra ettevõtted otsivad ehitusvaldkonna oskustöölisi ja kokkasid, Suurbritannias on vaja pakkijaid, Soomes puhastusteenindajaid ja lasteaiakasvatajaid. Prantsusmaal pakutakse tööd sisustuspoe müüjatele, Hispaanias inglise keele õpetajatele noortelaagrites. Lähem info www.eures.ee.

 

18. septembril on messil Eesti tööandjad ja koostööpartnerid. I korruse väikeses konverentsisaalis saab kuulata ettekandeid töötukassa teenustest.

19. septembril on messil lisaks Eesti tööandjatele tööandjad Soomest, Suurbritanniast, Rootsist, Saksamaalt ja Norrast, töötukassa koostööpartnerid ning EURES nõustajad Saksamaalt, Lätist, Leedust, Itaaliast, Rootsist, Poolast, Tšehhist ja Prantsusmaalt. II korruse kuppel- ja nurgasaalides saab kuulata ettekandeid nii Eesti Töötukassalt, koostööpartneritelt kui välisriikide esindajatelt. VI korruse auditooriumis toimuvad eesti- ja venekeelsed tööotsingu infotunnid.

 

Välismaal töötamisega seotud küsimustes annavad messil nõu erinevate institutsioonide esindajad: haigekassa, maksu- ja tolliamet, sotsiaalkindlustusamet, tööinspektsioon, Europass, InTo Finland (Kela ja Maksuameti ühine teeninduspunkt) välismaalastest töötajatele Soomes, Soome Pensioniamet ja Soome Ehitusliit. 

Töömessi kava ning osalevate tööandjate avalikud tööpakkumised leiab www.toomess.ee.

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700