22. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Unistuste Tööandja 2014“ on selgunud

Neljapäeva õhtul, 22.jaanuaril tehti teatavaks Unistuste Tööaandja 2014. Vaata, kes osutus võitjaks.

Tegu on tööandjate vahelise konkursiga Eestis, kus võetakse arvesse nii tööandja välist ja majasisest kuvandit kui ka praktilisi tegevusi, mida organisatsioon on oma töötajate rahulolu nimel ette võtnud.

Konkursi eestvedaja Anu-Mall Naarista sõnul  eristub LHV Pank paljudest Eesti tööandjatest selle poolest, et neil on väga tugev innovaatiline kuvand, mis vastab ka tegelikkuses nende hästi fokusseeritud tegevustele.

Konkursi žürii valis eelnevalt kõigi kandidaatide seast välja viis finalisti, kelleks on erasektorist TransferWise OÜ, LHV Pank AS, Starmaker OÜ (Olde Hansa), avalikust sektorist Võru Järve Kool ning mittetulundussektorist Eesti Noorteühenduste Liit.

Kuidas LHV töötjatesse panustab?

LHV Panga sisemise ja välise kuvandi kõige suurem kattuvus on paljuski seotud ettevõtetes tehtavaga. Töötajatele jäetakse otsustusvabadus ja võimalus ise oma ideid ellu viia. Noortele pakutakse arengu- ja karjäärivõimalusi, 10% töötajatest on LHVs alustanud praktikandina. Korraldatakse palju väga kõrge osalusprotsendiga (70-90%) ühisüritusi nii oma töötajatele, kui ka töötajate peredele. Lisaks on pangal spordirõivaste kollektsioon, oma tennise, jalgpalli, kovpalli ja võrkpalli võistkonnad. Igakuiselt korraldatakse silmaringi laiendavaid seminare, firmas on raamatukogu. Hoolitsetakse selle eest, et töötajad saaksid käia ajaga kaasas ning kasutada uuemaid tehnoloogilisi lahendusi oma töö paremaks korraldamiseks.

Anu-Mall Naaritsa sõnul on tegu väga tõsise konkursiga, kus lisaks sellele, mida organisatsioonid ise oma töötajate heaks teevad, läheb arvesse ka nende organisatsioonide sisemine ja väline kuvand. "Julgen kinnitada, et tegu on kindlasti kõige mõjukama tööandjaid hindava konkursiga Eestis, kuid võimalik, et ka rahvusvahelises plaanis.“  Naarits märkis, et eriti tugev rebimine finaalikohtade pärast oli sel aastal erasektoris, kus kõik finaali pääsenud on innovaatilised ja väga kõrge töötaja rahuloluga tööandjad, kes on mõelnud välja hulgaliselt firmasiseseid ühistegevusi oma töötajatele ja suudavad firmakultuuri hoida stimuleeriva ning pingevabana.

Unistuste Tööandjat valitakse Eestis 2013. aastast alates. Konkursi žüriisse kuuluvad PARE juhatuse esimees Milvi Tepp, Eesti Kaitseväe Värbamiskeskuse juhataja Lauri Kurvits, EV 100 turundus- ja kommunikatsioonijuht Anneli Ohvril, Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi jätkusuutliku töökeskkonna valdkonnajuht Heidi Solba ja CV Keskus OÜ värbamisosakonna juhataja Renita Käsper.

Eelmisel aastal võitis sama tiitli Eesti Sisekaitseakadeemia. 

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700