4. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamat, mis õpetab kuidas tööga õnnelikuks saada

Raamat "Õnnelikuks tööga" õpetab, kuidas leida oma töös õnn rahulolu ja kõrgem eesmärk.

Oleme jõudnud uude huvitavasse ajastusse, kus vanad ideed ja mõttemallid töö kohta enam ei kehti. Kõrgelt hinnatud elutreeneri Steve Nobeli raamat "Õnnelikuks tööga" heidab valgust tõdemusele, et töö ei pea endast kujutama rasket taaka ja vaevanägemist. Tulles vastu oma tõelisele kutsumusele teha seda, mida hing soovib, on meil võimalik kogeda, et ka töö võib olla see, mis õndsaks teeb.

 

Sulatades uudselt ühte budismi, neuro-lingvistilise programmeerimise ja taoismi ideed ja praktikad, kutsub Nobel revolutsioonilisele muutuste teele töörügajaid, kes on oma ametis endamisi tundnud, et töö vaid piirab nende elu ja raiskab nende väärtuslikku aega.

Raamat jagab juhiseid, kuidas tunda ära endas peituvad anded ja märgata võimalusi neid ellu rakendada. Isegi kõige väiksemad muudatused mõtteviisis igapäevatööst võivad meid juhatada muljetavaldavate tulemusteni oma õnne rajamise teel, lubab Nobel.

Arvustused:

Tiina Saar, karjäärinõustaja

Raamat „Õnnelikuks tööga” on suurepärane lugemine neile, kes soovivad leida eneseteostust, kuid pole julgenud seda seni otsima asuda või pole leidnud õiget teeotsa. Praegu elame me maailmas, kus ei pruugi end siduda töökohaga, kuhu sobime, vaid meil on võimalus valida töö, mis sobiks meie eluga. Seda nimetatakse piirideta karjääriks.

Minu kogemus karjäärinõustajana näitab, et isegi kui jagada töökohad tinglikult endale sobivuse järgi skaalale „ei sobi – sobib ideaal selt”, valivad inimesed sageli ameti, mis neile päriselt ei passi, kuid mis tundub turvaline. Või pole neil aimu, kuhu nad veel võiksid sobituda ja kas muid võimalusi üldse ongi. Raamatu autor seletab hästi lahti muutunud olukorra töömaailmas ja näitlikustab metafooride kaudu, kuidas leida töö, mis meid tõesti ka õnnelikuks teeb.

Peep Vain, koolitaja

Hea mõtisklus inimeseks olemisest töö kontekstis. Väga rikkalik viidete, lugude, näidete ja praktiliste soovituste pagas. Budistlikule maailmavaatele tuginedes aitab autor lugejal taasleida kontakti oma (võimalik, et kaotsi läinud) seesmise keskmega ja töö olemust endale senisest toimivamalt lahti mõtes tada. Soovitan.

Autor: Steve Nobel

Inglise keelest tõlkinud Irena Raudla.

Kirjastaja: Maagiline Ruum

Raamatut saab tellida SIIT

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700