Tiive Murdoja • 10 veebruar 2015
Jaga lugu:

Üllata kolleege kohvi kaunistamise kunstiga

Kas oled mõnikord imetlenud kohvikus pakutaval kohvil olevaid kauneid mustreid? Tegelikult on kohvile piimavahust mustri tegemine imelihtne ja miks mitte üllatada sõbrapäeva puhul kolleege südamekujulise kohvikaunistusega.

Need kaks videolugu õpetavad, kuidas teha kohvile piimavahust südameid.

https://www.youtube.com/watch?v=303Z8GL8BL0 

 https://www.youtube.com/watch?v=303Z8GL8BL0

Rohkem kohvi kaunistamise õpetusi leiad siit.

Kafo avaldab ideaalse piimavahu saladuse neli võluvõtit:

1. Kuumuta piima 65 kraadini – maitsed tulevad parimal moel esile ja valgud ei kaota veel oma stabiilsust. Piima temperatuuri saad mõõta „käe meetodil” – üsna õigel temperatuuril hakkab piimavahustuskann Su kätt kõrvetama (NB! See toimib metallist (tüüpiliselt roostevabast terasest) piimavahustuskannu korral). Aga muidugi saab õiget kuumust mõõta ka termomeetriga.

2. Rasvasem piim toob esile rikkalikuma maitse, kuid kui muretsed oma figuuri pärast, siis vähenda jookide suurust või arvu või tarbi väherasvast piima.

3. Mida valgurikkam on piim, seda tihedam ja siidisem on vaht.

4. Parima piimavahu saab värskest külmast piimast, kui vahustamiseks kasutatakse puhast kannu ja vahustajat või aurutoru.

Piimavalkude võrdlus Eestis enamlevinud piimatoodetes:

Alma 0,05%               3,4 g valke

Alma 2,3%                 3,3 g valke

Alma 3,5%                 3,2 g valke

Farmi 3,5%                3,2 g valke

Kitsepiimas                3,0 g valke

Sojapiimas                 3,0 g valke

Tere 2,5%                  3,0 g valke 

Farmi 2,5%                2,9 g valke

Allikas: kafo.ee

 

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Birgit Aljaste
Birgit AljasteSekretar.ee ärijuhtTel: 5373 8733birgit.aljaste@aripaev.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee